Aliyev, MHP heyetini ağırladı: Talimat vereceğim!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve muzaffer Azerbaycan ordusunun başkomutanı İlham Aliyev, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyetini Bakü'de kabul etti.

GÜNDEM 02.02.2021, 13:12 03.02.2021, 11:07
Aliyev, MHP heyetini ağırladı: Talimat vereceğim!

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve muzaffer Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanı İlham Aliyev, MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve eski Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Ziyarete ilişkin fotoğrafları paylaşan ve bilgilendirmede bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı, Mevlüt Karakaya'nın İlham Aliyev'e MHP'nin lideri Devlet Bahçeli'nin selamlarını getirdiklerini, Dağlık Karabağ'da kazanılan zaferden ötürü Aliyev'i, Azerbaycan Türklerini ve kahraman Azerbaycan Türk ordusunu tebrik ettiklerini bildirdi.

İlham Aliyev de Devlet Bahçeli'nin selamlarından ötürü mutlu olduğunu belirterek, kendisinin de selamının MHP lideri Bahçeli'ye iletilmesini istedi.

Bahçeli'ye teşekkür

Topraklarını Ermenistan işgalinden azat etmek için yürüttükleri 44 günlük mücadelede Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'a çok büyük destek verdiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Aliyev, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de duruşunu, açıklamalarını överek, Bahçeli'nin duruşunun ve açıklamalarının hem manevi hem de siyasi bağlamda büyük önem arz ettiğini kaydetti.

MHP heyetinden bilgilendirme

Mevlüt Karakaya da Azerbaycan'ın Ermeni işgalinden azat edilen topraklarda sanat ve kültür okulu inşa etmek istediklerini belirterek, bu girişime ilişkin İlham Aliyev'e bilgi verdi. Mevlüt Karakaya, sanat ve kültür okulu konusunda daha önce Azerbaycan Eğitim Bakanı ve bazı yetkililerle görüştüklerini ifade etti.

Aliyev: Talimat vereceğim!

Okul girişimi sebebiyle MHP'ye teşekkür eden İlham Aliyev, "İşgalden azat ettiğimiz toprakların yeniden inşası ve imarı yapılırken bu konuyu dikkate alacağız. İşgalden azat ettiğimiz yerleşim birimlerine ait şehir planlamalarını hazırlıyoruz. MHP'nin okul binası için de uygun bir bölge seçilmesi için gereken talimatları vereceğim." dedi.

Görüşmede, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkiler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu ve çok daha geliştirilmesi için neler yapılabileceği üzerine fikir teatisi yapıldı.

Yorumlar (0)