Aliyev: Kardeşim Erdoğan'ın bize manevi desteği oldu!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "kardeşim" olarak nitelendirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkesine manevi anlamda çok destek verdiğini ifade etti. 

GÜNDEM 12.10.2020, 15:46
Aliyev: Kardeşim Erdoğan'ın bize manevi desteği oldu!

Azerbaycan ile Ermenistan'ın dışişleri bakanları, Rusya'nın başkenti Moskova'da masaya oturmuştu. İki ülke, cenazelerin ve esirlerin değişimi için geçici ateşkes sağlanmasına karar vermişti. Ateşkes metninde, iki ülke arasındaki müzakere sürenin AGİT Minsk Grubu eş başkanları ile sürdürüleceği belirtilmiş, Türkiye hakkında herhangi bir ibare yer almamıştı. 10 Ekim günü saat 12.00'da ateşkes başlamış, fakat Ermenistan sivillere yönelik saldırılarını devam ettirerek ateşkesi ihlâl etmişti. 

"Saldıran taraf bizmişiz gibi gösteriyorlar"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaptığı son açıklamada, Ermenistan'ın kara propaganda yapmaya devam ettiğini söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, işgalci Ermenilerin Azerbaycan'ı "saldıran taraf" olarak yansıtmaya çalıştığını ifade etti. 

"Erdoğan manevi anlamda destekledi"

Aliyev, Ermenistan'ın doğruyu görmek ya da işitmek istemediğine dikkat çekerek, Azerbaycan'ın adaleti sağlamayı hedeflediğini, "kardeşim" olarak nitelendirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkesine manevi anlamda çok destek verdiğini belirtti. 

"Yalnızca insani nedenlerle yapıldı"

Dağlık Karabağ konusunda Türkiye'nin de kesinlikle sürece dâhil olması gerektiğini kaydeden Aliyev, bazı medya kuruluşlarında "Türkiye'nin neden Rusya'daki görüşmede yer almadığının" sorgulandığını, fakat söz konusu görüşmenin yalnızca insani nedenlerle gerçekleştirildiğini söyledi. 

"Masada mutlaka olmalı"

Aliyev, Türkiye'nin Kafkasya'daki etkinliğine dikkat çekerek, ülkemizin zaten AGİT Minsk grubunda yer aldığını, bu nedenle masada kesinlikle olması gerektiğini ifade etti. 

Türkiye'nin bölgede sözünün geçtiğini vurgulayan Aliyev, birçok Batı ülkesinin bunu reddettiğini ancak hakikatin bu olduğunu kaydetti. 

"Türkiye olmadan problem çözülmez"

Aliyev, Türkiye olmadan herhangi bir problemin çözüme kavuşturulamayacağını belirterek, Libya ve Suriye meselelerinde olduğu gibi Dağlık Karabağ meselesinde de Türkiye'nin rol alması gerektiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)