Aliyev Erdoğan'ı aradı!

Azerbaycan lideri Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İzmir'de meydana gelen 6,6 şiddetindeki deprem sonrası Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak kardeş ülkeye yardıma hemen hazır olduklarını bildirdi.

GÜNDEM 30.10.2020, 17:24 31.10.2020, 18:03
Aliyev Erdoğan'ı aradı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayan Azerbaycan lideri Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İzmir ilinin Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6,6 büyüklüğündeki yer sarsıntısı sebebiyle yardıma derhal hazır olduklarını iletti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak yaşanan büyük deprem sebebiyle üzüntülerini bildirdiği ve "geçmiş olsun" dileklerini ilettiği kaydedildi.

Azerbaycan lideri İlham Aliyev, her zaman ve her şart altında olduğu gibi kardeş ve dost ülke Türkiye'nin ve kardeş Türk milletinin yanında olduklarının altını çizerek, Azerbaycan'ın kardeş ülkeye ve kardeş millete mümkün olacak her türlü yardımı yapmaya derhal hazır olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da telefon görüşmesi sebebiyle ve gösterdiği ilgiden ötürü Cumhurbaşkanı Aliyev'e teşekkürlerini bildirdi.

Yorumlar (0)