Aliyev'den Türkiye'ye teşekkür!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile gönderilen yardımlar için Türkiye'ye teşekkür etti.

GÜNDEM 06.07.2020, 17:06
Aliyev'den Türkiye'ye teşekkür!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesinin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınıyla mücadelesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Türkiye'den gönderilen tıbbi yardımlar için hem Erdoğan'a hem de Türk halkına teşekkürlerini iletti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdiği ve mektupta, Türkiye'de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle yaşamını yitirenlerin aile ve yakınlarına taziye dileğinde bulunduğu ve hastalara acil şifa dilediği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 Temmuz 2020 tarihli mektubu için de ayrıca teşekkür eden Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'nin, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde koronavirüse (Covid-19) karşı sürdürdüğü çalışmaların takdire şayan olduğunu ifade etti.

Tüm alanlarda olduğu gibi yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı mücadelede de Azerbaycan ve Türkiye'nin "Bir millet iki devlet" sloganına dayanarak dayanışma sergilediğini belirten Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, iki ülkenin ortak çabalarla Covid-19 salgınıyla başa çıkılacağından emin olduğunu söyledi.

Mektubunda şahsı ve Azerbaycan halkı adına, kardeş Türkiye Cumhuriyeti tarafından gönderilen insani yardımlar için derin şükranlarını sunduğunu dile getiren İlham Aliyev, yardımların, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin açık bir örneği olduğunu kaydetti.

İlham Aliyev mektubunun sonunda Erdoğan'a sağlık ve işlerinde başarılar dilerken, kardeş Türkiye halkına ise daima refah ve huzur dileğini bildirdi.

Dün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Azerbaycan'a, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınıyla mücadelesine destek vermek için insani yardım gönderilmişti.

Türk Hava Kuvvetlerine ait kargo uçağıyla gönderilen tıbbi yardımlar ventilatör (30 adet), tulum (55 bin adet), N95 maske (50 bin adet), cerrahi maske (100 bin adet), tıbbi gözlük (5 bin adet), cerrahi eldiven (200 bin adet) ve çeşitli ilaçtan (40 bin kutu) oluşuyordu.

Yorumlar (0)