Aliyev'den Batılı liderlere tokat gibi cevap!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı İlham Aliyev, Batılı liderlere tokat gibi cevap verdi.

GÜNDEM 24.11.2020, 11:33 24.11.2020, 12:27

Batılı liderlerden gelen "Ermenistan işgalinden azat edilen bölgelerde bulunan Hristiyan mabetlerinin akıbeti" ile ilgili açıklamalara sert tepki gösteren Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı İlham Aliyev, Camileri kapatanların mı kendilerini eleştireceğini, camilere domuz başı asanların mı kendilerine ders vereceğini ve kaygılarını ileteceğini sordu.

Azerbaycan Türklerine kimsenin kaygısını belirtmesine gerek olmadığını vurgulayan İlham Aliyev, tüm tarihî eserlerin Azerbaycan devletinin koruması altında olduğunu, hiç kimsenin, bilhassa İslamofobik duyguları körükleyen, İslam'ın kutsal değerlerine hakaretleri görmezden gelen, Hz. Muhammed'e hakaret edenleri haklı gören Batılı devlet liderlerinin kaygılanmasına gerek olmadığını, dinî değerler konusunda konuşma haklarının bulunmadığını bildirdi.

Batılı liderlere göre camilerin kapatılabileceğini, camilere hakaretler edilebileceğini, camilerin yıkılabileceğini, camilerin domuz ahırı yapılabileceğini kaydeden Aliyev, gidip kendi ülkelerindeki dinî değerlere hakaretlerle uğraşmalarını tavsiye ederek, "Hiç kimse Azerbaycan'ın işine karışmasın. Buraya biz kendimiz geldik. Tüm malum ülkelerin provokasyonlarına ve çabalarına rağmen kanımızı canımızı vererek kendi öz toprağımıza girdik. Herkes gitsin, kendi işi ile uğraşsın." dedi.

Aliyev bu konuşmayı nerede yaptı?

Dün İlham Aliyev, terör devleti Ermenistan işgalinden azat edilen Ağdam kentini ziyaret etmiş, sadece ana yapısı ayakta kalan ve ayakta kalan tek yapı olan tarihî kent camisini, yerler ahır artıklarıyla dolu olmasına rağmen ayakkabısını çıkararak gezmişti. 

Eşi Mihriban Aliyeva'yla birlikte kent camisinin girişinde bulunan duvarı öpen İlham Aliyev, caminin görevlisine de Mekke'den bizzat getirdiği Kur'an-ı Kerim'i hatıra olarak vermişti.

Camiyi gezerken duygulandığı görülen İlham Aliyev, burada yaptığı konuşmada ise, Ağdam kentinin yıkıldığını yakından görmenin yüreğini acıttığını söylemiş, daha birkaç sene önce Ağdam'ı siperlerden dürbünle izlediğini hatırlatmıştı.

Ağdam'ı uzaktan dürbünle izlemenin acısını kelimelerle ifade edemeyeceğini belirten İlham Aliyev, Mekke'den getirdiği kutsal kitabı Ağdam Camisi'ne bağışlayarak sözlerini şu şekilde sürdürmüştü:

"Mekke'ye 4 kez ziyarete gittim. Çok mutluyum. İlk gittiğimde rahmetli babamlaydım. 3 kez de Rabbim cumhurbaşkanı olarak gitmeyi nasip etti. Kutsal Kabe'de ailemle birlikte dua ettim. Herkesin kalbinde olan, benim kalbimdekiyle aynıdır. İlk duam ise Yüce Allah'tan topraklarımızı işgalden kurtarmamız için bize güç vermesiydi. Bugün Vandalların yakıp yıktığı bir caminin önünde söylüyorum: Ben dünyanın en mutlu adamıyım. Dualarımı cevap verdiği ve bana güç verdiği için Yüce Rabbime şükrediyorum."

Savaş boyunca kendilerine manevi ve siyasi destek veren ülkelerin başında Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve bizzat kardeş devlet Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğuna vurgu yapan İlham Aliyev, birkaç ülkenin kendilerini desteklediğini bildirdi.

Yorumlar (0)