Aliyev: Ateşkes isteyip silah gönderenlerin listesi...

Azerbaycan lideri Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ateşkes isteyen devletlere can alıcı sorular yöneltti.

GÜNDEM 26.10.2020, 12:12 26.10.2020, 16:36
Aliyev: Ateşkes isteyip silah gönderenlerin listesi...

AGİT Minsk eşbaşkanlarından Rusya'nın aracılığında kabul edilen ve 10 Ekim 2020 tarihinde saat 12.00'de uygulamaya konulan geçici insani ateşkesi 9 dakika sonra, 17-18 Ekim 2020 tarihinde saat 00.00'da yürürlüğe giren ateşkesi 5 dakika sonra ihlal eden Ermenistan, AGİT Minsk Eşbaşlanlarından ABD arabuluculuğuyla varılan ve 26 Ekim 2020 saat 08.00'de yürürlüğe sokulan ateşkesi de 4 dakika sonra ihlal etti. Azerbaycan'ı oyalama, Ermenistan'a toparlanma şansı verme amacı aşikar olan ateşkeslerde arabuluculuk sırası, daha doğru ifadeyle oyalama sırası AGİT Minsk Grubunun diğer eşbaşkanı Fransa'ya geldi.

Ermenistan ilk dakikalarda ateşkesi bozdu

Oyalanmaktan hayli bıkan Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Azerbaycan Ordusunun Başkomutanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ın cenazelerin ve esirlerin takası için ateşkese razı olduğunu ancak ateşkes yürürlüğüne girdikten birkaç dakika sonra (4 dakika) Ermenistan'ın ateşkesi bozduğunu açıkladı.

Ateşkes isteyen neden silah gönderir?

Ateşkes isteyen devletlerin Ermenistan'a silah göndermeye devam ettiğini açıklayan İlham Aliyev, bu devletlerin listesinin elinde olduğunu belirterek, "Ateşkesi isteyen neden silah gönderir?" diye sordu.

"Köpeğinize söyleyin çıksın" iması!

"Ermenistan destekçileri size sesleniyorum" diyen Aliyev, "Ermenistan'ı kurtarmak istiyorsanız, Ermenistan'ınıza söyleyin ki çıksın topraklarımızdan. Sizin tek bir sözünüzle çıkar." ifadelerini kullandı.

Bu silahların paraları nereden geliyor?

Ermenistan ordusuna ait 252 adet tankı imha ettiklerini, 53 tankı sağlam ele geçirip Azerbaycan'ın hizmetine soktuklarını açıklayan Azerbaycan Ordusunun Başkomutanı İlham Aliyev, 6 adet de S-300 hava savunma sistemini imha ettiklerini vurgulayarak, "Soruyorum sizlere! Nereden geliyor bunların paraları?" dedi.

17 köy daha işgalden kurtarıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev açıklamalarına bir de müjde ekledi. Aliyev 17 köyün daha terör devleti Ermenistan'ın işgalinden azat edildiğini duyurdu.

İşgalden kurtarılan köyler şöyle:

Zengilan kentinin;
-Birinci Alibeyli köyü
-İkinci Alibeyli köyü
-Rebend köyü
-Yenikent köyü

Cebrail kentinin;
-Qovşutlu köyü
-Sofulu köyü
-Dağ Maşanlı köyü
-Kürtler köyü
-Hovuslu köyü
-Çelebiler köyü

Gubadlı vilayetinin;
-Padar köyü
-Efendiler köyü
-Yusufbeyli köyü
-Çaytumas köyü
-Hanlık köyü
-Sarıyataq köyü
-Molla Burhan köyü

Yorumlar (0)