Aliyev: 7 yer daha kurtarıldı!

Bugün 1 kasaba ve 6 köyün Ermenistan işgalinden kurtarıldığı müjdesini veren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2 adet S-300 füze savunma sisteminin yok edildiğini bildirdi. Aliyev, Ermenistan'a "Moskava" görüşmeleri ile ilgili çok ağır uyarıda bulundu.

GÜNDEM 09.10.2020, 17:00
Aliyev: 7 yer daha kurtarıldı!

Ülkesinin tüm televizyonlarının ortak canlı yayınında ulusa seslenen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Ordusu'nun bugün Hadrud kasabası, Çaylı köyü, Yukarı Güzlek köyü, Kıslak köyü, Garacalar köyü, Suleymanlı köyü ve Sur köyünü kurtardığı müjdesini verdi.

2 adet S-300 füze savunma sisteminin yok edildiğini bildiren Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, düşman Ermenistan ordusunun eline geçmiş tek Azerbaycan askerî aracı ya da teçhizatının bulunmadığını ifade etti.

Ermeni ordusunun Azerbaycan'ın bazı bölgelerini ele geçirdiği iddiasını da yalanlayan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün Ermeni işgalinden kurtarılmış, Ermeni ordusundan temizlenmiş topraklarda Azerbaycan bayraklarının dalgalandığını söyledi.

Azerbaycan bu durumda ve bu tehditler altında barışmayacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'ın Azerbaycan'ın gücünü gördüğünü belirterek, "Kimin tabanlarını yalarsan yala, biz hak yolundayız." ifadesini kullandı.

Kan dökülmesini istemediklerini vurgulayan İlham Aliyev, Ermenistan'a seslenerek, "Biz topraklarımızı öyle ya da böyle alacağız. Bu yüzden bizim topraklarımızdan çıkın ve bu tarihî şansı kaçırmayın." dedi.

Moskova'da gerçekleştirilecek üçlü toplantıdan sonra sahtekarlık yapmaları durumunda Ermenistan'ın çok büyük pişmanlık yaşayacağını kaydeden Aliyev, "Topraklarımızı alacağız. Ancak biz isteriz ki, sulh yoluyla alalım." diye konuştu.

Yorumlar (0)