Alışılmış görüntüler! Suriyeliler, bayram için ülkelerine akın ediyor

Türkiye’de hayatlarını sürdüren Suriyeliler, Kurban Bayramı için Öncüpınar Sınır Kapısı’na gelerek buradan ülkelerine gidiyor.

GÜNDEM 06.07.2021, 16:40 06.07.2021, 16:43
Alışılmış görüntüler! Suriyeliler, bayram için ülkelerine akın ediyor

Kilis Valiliğinin izni ile birlikte Suriyeliler, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekat bölgeleri ile Suriye’nin diğer kentlerine gitmek üzere online randevu sistemine kayıt oluyor.

Kilis’ten bini aşkın Suriyeli ülkesine gitti

İl Göç İdaresi Müdürlüğü engelli ve yaşlı olan Suriyelilere, Suriye’ye geçişte öncelik tanırken, görevliler ise engelliler ve yaşlıların geçişlerinde yardımcı oluyor. Bu sabah Kilis'ten bin civarında Suriyeli’nin, Suriye’ye gittiği belirtilirken, izdiham yaşanmasına izin verilmedi.

Göç İdaresi’nin 7 büyük çadır kurduğu bölgede, gerekli tüm tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Suriyeliler, 6 farklı kontrol noktasından geçerken, online randevu sisteminde kaydı bulunması halinde ülkelerine gitmelerine müsaade ediliyor. İzdiham ve yoğunluk yaşanmaması için Suriyeliler, kurulan çadırlarda bekletiliyor. İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün kayıt işlemlerinin ardından tahsis edilen otobüsler ile ülkelerine dönüyorlar. 

Öncüpınar Sınır Kapısı bayramlaşma bölgesi ve etrafında güvenlik güçleri, geniş güvenlik önlemleri alırken, önceki senelerde meydana gelen olumsuzlukların bir daha ortaya çıkmaması için yoğun çaba sarf ediliyor. Suriyelilerin Kurban Bayramı için; 5 Temmuz - 18 Temmuz arasında Suriye’ye gitmelerine izin verileceği aktarıldı. 

Kilis Valisi Recep Soytürk’ün koordinesi kapsamında Vali Yardımcısı Mesut Tabakcıoğlu, İl Göç İdaresi Müdürü Hasan Kahraman ile birlikte Göç İdaresi Şube Müdürü Ahmet Çelebi'nin, Suriyelilerin, Suriye’ye problemsiz bir şekilde geçmeleri konusunda sahada bizzat bulunduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)