Ali Yalçın: Doğu Türkistan'da insanlık onuru ayaklar altındadır

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Memur-Sen öncülüğünde Ankara- Kuğulu Park'ta, Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri'nin hakları için eylem yapıldı.

GÜNDEM 10.12.2019, 15:15 10.12.2019, 17:16

Habernediyor'a konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bugün Dünya İnsan Hakları Günü. 81 ilde dünyadaki insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için basın açıklamaları, basın toplantıları vesilesiyle bir araya geliyoruz. Ankara'da Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne dikkat çekmek için özellikle toplandık." dedi.

"Doğu Türkistan'da zulmün tavan yaptığı bir fotoğraf var!"

Doğu Türkistan'ın sesi olmak için bir araya geldiklerini söyleyen Yalçın, "Bugün buranın ana teması Doğu Türkistan'dır. Çünkü Doğu Türkistan'da insanlık ayaklar altında, insan onuru ayaklar altındadır. Orada babaları gözlerinin önünde katledilen çocuklar, babalarının önünde kaçırılan çocuklar, anneleri tacize, tecavüze, her türlü hakarete uğrayan insanlar ve zulmün tavan yaptığı bir fotoğraf var. Ama bu fotoğraf görülmüyor, bu yaşanan zulüm dünyada yeteri kadar kendini göstermiyor ve insanlık buna yeteri kadar tepki vermiyor. Biz bugün Ankara'dan, Türkiye'nin başkentinden bu sesi yükseltmek için bir araya geldik." şeklinde konuştu.

"Doğu Türkistan'daki zulmün sesi duyulmuyor!"

Birleşmiş Milletler, G-20, G-7, NATO, İslam İşbirliği Teşkilatı, AB gibi dünya devletlerinin bir araya geldiği toplulukların Doğu Türkistan'daki hak ihlallerine sessiz kaldığının altını çizen Yalçın, "Devletlerin bir araya geldiği topluluklar toplantılar yapıyorlar, dağılıyorlar ama Doğu Türkistan'a geldiği zaman hepsi kör, sağır kesiliyorlar. Bunun kabul edilebilecek tarafı yok. Memur-Sen ailesi olarak bugün burada, Ankara'da duyarlı insanlar olarak bir araya gelerek, Dünya İnsan Hakları Günü’nde en büyük insan hakları ihlalinin tarihe kaydolduğu ama insanların sesinin duyulamadığı, kaybolduğu Doğu Türkistan'a dikkat çekmek için bir aradayız. Doğu Türkistan'ın sesi duyulsun, Doğu Türkistan asimilasyondan, oradaki soykırımdan kurtulsun, özgür ve bağımsız olsun, insanlar huzur bulsun istiyoruz." dedi.

Yorumlar (0)