Ali Koç tarih vererek açıkladı: Fenerbahçe'nin teknik direktörü kim olacak?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, katıldığı bir TV programında Fenerbahçe ile ilgili merak edilenlere yönelik önemli açıklamalar yaptı. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktöründen futbolda FETÖ kumpasına, Fatih Terim'in TFF başkanlığı adaylığından hakemlere ve TFF’ye kadar pek çok konuya değinen Başkan Ali Koç'un, program yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı ile tartışması ise geceye damga vurdu.

GÜNDEM 24.05.2022, 10:03 24.05.2022, 16:40
Ali Koç tarih vererek açıkladı: Fenerbahçe'nin teknik direktörü kim olacak?

Katıldığı bir TV programında Fenerbahçe gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ali Koç, gelecek sezon Fenerbahçe’nin teknik direktörlüğünü yapacak olan hocaya ilişkin dikkat çekici bir ayrıntı verdi ve son kararın açıklanacağı tarihi duyurdu.

Fenerbahçe’nin gelecek yılki planlamasından söz eden ve transfer meselesine değinen Ali Koç, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin açıklamalarından Trabzonspor’un şampiyonluğuna kadar pek çok önemli konuda konuştu. Fenerbahçe’de kadro dışı kalan yıldız futbolcu Mesut Özil’in son durumuyla ilgili de konuşan Koç, transfer edilecek ve  takımdan ayrılacak olan isimlere ilişkin de konuştu.

Kulüpler Birliği Başkanlığı’na aday olacağını açıklayan Ali Koç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile aralarındaki gerilimin tatlıya bağlandığını duyurdu. Yorumcu Rasim Ozan’ın, Aziz Yıldırım ile ilgili sözlerine sinirlenen Ali Koç, “Aziz Yıldırım’ın ismini ağzınıza alırken bismillah çekin. 1 yıl hapis yatmış. Kolay değil öyle bu iş. Ona buna salla. Aziz Yıldırım devletin yanında değildi ne demek ya” sözlerini kullandı.

İşte Ali Koç’un gündem belirleyen açıklamalarından öne çıkanlar:

“1 sene daha beklerdim"

Başkanlık süreciyle ilgili konuşan Ali Koç, “Taraftarlarımızın bir bölümü bu programa çıktığım için tepki gösterdiler. 2011 nedeniyle. İnşallah programın bitiminde negatif görüşlü taraftarlarımız da olumlu bakarlar. Filmi geri alabilseydim, bir yıl daha başkanlık için beklerdim. O zaman bu problemli durum, biraz daha su yüzüne çıkacaktı. Maddi ve manevi ciddi dokunuşlar lazımdı, keşke o dokunuşların sonunda şampiyonluklar gelseydi.” açıklamasını yaptı.

“İsmail Kartal’a şapka çıkartıyoruz”

İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’deki performansına değinen Ali Koç, “İsmail Kartal paradan söz etmeden geldi. Gelecek yıl için üst düzey bir teknik direktör aradığımızı, bunlardan birinin Joachim Löw olacağını açıkladık kendisine. Araları oldukça iyidir. Her şeyi açık açık masaya koyduk. Arkadan asla dolanmayız. İsmail Hoca, bir saniye dahi kesinlikle kırılmadı. Camia onun sayesinde kenetlendi. Oynattığı futbolla dominant bir performans sergiledik. Hoca, takım ruhunu çok iyi inşa etti. Samandıra’yı verimli duruma getirdi. Şapka çıkartmak dışında yapacak bir şey yoktu.” sözlerini kullandı

“Çalışabileceğimiz iki hoca var”

Teknik direktörlük meselesine de açıklık getiren Koç, “Çalışabileceğimiz iki teknik direktör var. Biri Jorge Jesus, diğeri de İsmail Kartal. Taraftarımız, kimi seçersek seçelim yine mutsuz olacak. Jorge Jesus ile yemek yemedik. Ciddi bir planlama mevcut. Takım üzerinde 2,5 aydır çalışıyor. Adam Portekiz’de yaşıyor, gittik orda görüştük. Joachim Löw’le de görüştük. Hocalığa dönüp dönmeme konusunda henüz karar vermedi. Yeni teknik direktörü pazartesi günü açıklayabiliriz. Sezon açılışından önce yeni hocamız kesinleşmiş olacak. 13-14 Haziran’da sezonu açacağız. 17 teknik direktör ile görüştüm. 4 hoca, Türkiye’de rekabet şartları olmadığı için teklifi düşünmediler.” açıklamasını yaptı.

Mesut Özil’in kadro dışı kalması: “Esas olan Fenerbahçe”

Mesut Özil’in kadro dışı kalmasıyla ilgili de konuşan Ali Koç, “Mesut Özil’in menajeriyle konuştuk. İki taraf için de hayırlısı neyse o olmalı. Görüşmeler neticesinde neyin hayırlı olacağı kararını alacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında şampiyonluk dışında başka problemimiz yok. Geçmişe geri dönersek Mesut’u tekrar alırdım. Bu transferde iki taraf da arzuluydu. Arsenal’de aldığına kıyasla çok daha düşük maaş alacaktı. Bonservisi yoktu. Mesut Özil gibi bir yıldızı kim istemez. Tutuyor, tutmuyor. Mesut da bu tarz bir senaryo için gelmedi. Elinden geleni yaptı, şanssız sakatlıklar yaşandı. Kendisinin de dediği gibi esas olan Fenerbahçe.” ifadelerine yer verdi.

Fatih Terim’in TFF Başkanlığı adaylığı: “Yanlış olur”

Fatih Terim’in, TFF başkanı adayı olacağına ilişkin iddialara yanıt veren Ali Koç, şunları söyledi:

“Fatih Terim’in TFF başkanlığı yanlış olur. Destek vermeyiz. Kimse TFF Başkanlığı için adaylığını duyurmadı. Nihat Özdemir devletle çok işi vardı. Yumuşak karnı vardı. Yani kullanılmaya oldukça müsait. Yeni bir seçim olacak, başkan adayı gibi yönetim kurulu da oldukça önemli. Futboldan anlayan kişiler lazım. Aday olacak bir kişinin, suç örgütü ile ilgisi olmaması lazım. Özel sektöre, bankalara borcu olmamalı. Başkalarının yönlendirmesine müsait olmayan biri olmalı.”

“Mert Hakan Yandaş’a Rusya’dan ilgi var”

Rusya’nın CSKA Moskova kulübünün, futbolcuları Mert Hakan Yandaş’la ilgilendiğini açıklayan Başkan Ali Koç, şunları aktardı:

“CSKA Moskova, Mert Hakan için resmi başvuru yapmadı fakat küçük bir faks gönderdi. Bizim oyuncumuz asla satılık değil. Mert Hakan’ın saha dışı ve saha içi karakteri, futbolunun haricinde çok önemli. Menajerler bir şekilde pazarlamaya çalışıyorsa, biz de burada gereken başvuruyu yapacağız. Futbolcuya ‘Şu kadar maaş alırsın’ gibi şeyler söylenmiş. Jorge Jesus ve İsmail Kartal, ’12-13 futbolcu kalsın’ diyor. Mert Hakan da var o listede. Çok yüksek fiyat gelir, o zaman bakarız. Ama Mert Hakan satılık değil. Altay Bayındır da takımda kalacak. Her takıma Altay gibi oyuncular nasip olsun.”

“Trabzon’a iyi bir destek var”

Trabzonspor ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ali Koç, şunları söyledi:

“TFF’yi temsil edenler usulsüzlüğe neden müsaade ederler. Türk futbolu, bir şehir takımının çevresinde dönüyor. Bu durum, Trabzonspor için de ayrıca tehlikeli. Kimse burada sesini çıkarmazsa, yanlışları kanıksamış oluyoruz. Niye yalnızca biz konuşuyoruz? En iyi futbolu Trabzonspor oynuyor dedim. Puan kayıpları gelmeye başladı. Nispeten dar ve yaşlı bir kadro, bunun da etkisi olabilir. Basın toplantısında ayrıca ‘Türkiye, Trabzonspor’dan büyüktür. Ülkemizde futbol, bir şehrin çevresinde dönüyor.’ demiştim. Trabzonspor iyi oynamadığı zaman yardıma koşulan 5 maç var. Trabzonspor’un hakem hatasıyla kaybettiği bir tane maç söyleyin! Futbolcuların, teknik kadronun emeğine haksızlık etmemeye gayret ettim. Bu işle onların alakası yok. Bazı müsabakalarda şiir gibi futbol oynadılar. Fakat bütüne bakıldığı zaman iyi de bir destek var.”

28. şampiyonluk meselesi: “Henüz cevap yok”

28. şampiyonluk ile ilgili TFF’ye yapılan başvuruya da değinen Ali Koç, “11 Aralık 2020 tarihinde söz konusu şampiyonluklar için başvuru yaptık ama cevap gelmedi. Süper Kupa için başvuru yaptık buna da cevap gelmedi. 2010-11 şampiyonluğu için Trabzonspor’un resmi kanallarında bazı ifadeler mevcut, bunun için başvurduk buna da yanıt gelmedi. Herkes Fenerbahçe’nin federasyonu diyor fakat 3 Temmuz’da bize ne diyorlardı? Savcı Fenerbahçeli, Başbakan Fenerbahçeli, federasyon başkanı Fenerbahçeli… Uzun bir süredir 28 şampiyonluk konusunda cevap alamadık. Geçmiş dönemdeki bazı sezonlarda bugünkünden daha çok şehir takımı var. Beşiktaş’ı bu konuda tebrik edelim, hakkını almış. Bu Beşiktaş’ın problemi değil. Daha TFF, Süper Kupa’ya dahi karar veremiyor. Hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş başvuru yaptı, buna rağmen karar veremiyorlar.” şeklinde konuştu.

“İmamoğlu ile tatlıya bağladık”

Ekrem İmamoğlu ile aralarında yaşanan tartışmaya da değinen Ali Koç, “Ekrem İmamoğlu, Fenerbahçe ile ilgisi olmayan ve ailemi işin içine karıştıran bir tweet attı! Genelde beni durdurmaya çalışanlar, işin içine ailemi sokmaya çalışırlar. Aynısını başkaları da yaptı. Sayın İmamoğlu ile görüştük ve mevzu tatlıya bağlandı.” dedi

“Kulüpler Birliği başkanlığına adayım”

Ali Koç, sözlerine şöyle devam etti: 

“Bu yıl Finansal Fair Play konusunda problemimiz olamayacak gibi duruyor. Fakat harcama limitlerimizi henüz bilmiyoruz. Bunu hesaplayacakların Allah yardımcısı olsun. Kulüpler Birliği Başkanlığı’na aday olabilirim. O pankart olayı bizi rahatsız etti. Sayın Ahmet Ağaoğlu’nun bilgisi olmayabilir ama yöneticilerin mutlaka vardır. Çıkıp yanlış olduğu ifade edilebilirdi. Cumhuriyetin mi yanındasınız yoksa FETÖ’nün mü yanındasınız karar verin. Hak etmediğiniz bir kupa… Kupa varsa müzenizde olur… Kurşunlama hadisesinde bence failler bulundu fakat örtbas edildi. FETÖ bile altından çıkabilir.”

Rasim Ozan’a sert sözler: “Sen de işin içindeydin”

Program boyunca yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı ile de sık sık tartışan Ali Koç, Kütahyalı’ya sert bir şekilde tepki gösterdi ve şunları söyledi:

“Bu örgüte sempatiyle bakan veya bakmayan birinin söylemlerinde bulundunuz. Sempati besleyebilirsiniz, olabilir. Dosyada gizlilik vardı. Masumiyet karinesini geçtim artık her gün tapeler medyaya servis ediliyordu. Tapeleri en çok servis edenlerden biri Mehmet Baransu ile birlikte Rasim Ozan’dı. 3 Temmuz özelinde söylemiyorum. Bu adamların bu ülkeye yerleşmesinde en büyük aracılardan biri Rasim Ozan’dı.”

“Aziz Yıldırım’ın ismini ağzına alma”

Rasim Ozan Kütahyalı’nın, “Ne yazık ki o dönem Aziz Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti’nden taraf olmak istemedi. Ortadaydı. Son aşamada devletten taraf oldu.” sözlerine çok sinirlendiği görülen Ali Koç, Rasim Ozan’a şöyle yanıt verdi:

“Aziz Yıldırım’ın ismini ağzına alırken bismillah çek. 1 yıl hapis yatmış adam. Bu işler öyle kolay değil. Ona buna salla. Aziz Yıldırım devletin yanında değildi ne demek ya. O zaman terör örgütünün en dibinde sen varsın kardeşim. Aziz Yıldırım hakkında ne konuşuyorsun ya öyle. Ne şikesi memleket elden gidiyor dedi. Bu program bitene kadar bence Aziz Yıldırım’ın adını bir daha ağzına alma. Şov yapmayalım burada. Lütfen kendine gel. Aziz Yıldırım terör örgütünün yanında gibi konuşursan burada böyle cevap alırsın.”

“Ergenekon, Balyoz… Sen hepsinde varsın”

Ali Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sen burada da orada da yer aldın. Zekeriya Öz’ün heykelini dikmek istiyorsun, böyle açıklamaların var. Ailemin ismini bir daha ağzına alma. Bu adamlar devlete göz dikiyorsa senin gibilerden aldığı cesaretten dolayı bu aşamaya geldi. Geçmişte yaptıkları yüzünden insanların başları bugün derde girebiliyor. Karşımda bulunan zat yanlışından da dönmüş olabilir. Fakat o dönem cemaat deniyordu, en büyük sempatizanlarından ve destekçilerinden ne dersen de o bir daha alnından çıkmayacak. Ne kadar tövbe edersen de çıkmayacak. Bir de Galatasaray camiasını buraya bağlıyorsun. Ne güzel önce yücelt, sonra göçert. Herkes yaptıklarıyla sorumludur. Yanlıştan da ayrıca dönülebilir. Bu işin kritik ayağı medya mıydı? Kardeşim, sen de onlardan biri miydin? Ergenekon, Balyoz, sen hepsinde vardın. Kendine hakim ol, yine böğürmeye başladın. Rasim Bey, ailemin ismini ağzına alana kadar her şey iyi gidiyordu. Daha bitmedi bu dışarıda da sürecek. Futbola da iyi bir temizlik lazım, inşallah senin gibiler de basından temizlenir.”

Yorumlar (0)