Ali Erbaş'tan çok sert tepki: Lanetliyorum...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Charlie Hebdo'nun kararına sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 03.09.2020, 08:28 03.09.2020, 15:01
Ali Erbaş'tan çok sert tepki: Lanetliyorum...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun, Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri tekrar yayımlama kararını şiddetle kınadığını bildirdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun aldığı bu kararın hadsizce olduğunu ve düşmanca tutumunun yeniden ayyuka çıktığının göstergesi olduğunu vurguladı.

Müslümanları rencide eden, tahrik eden karikatürler yayınlayarak, Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin, öfke ve nefreti artırmaya yönelik provokatif bir eylem olduğunu ve bununla birlikte toplumsal barışa vurulan ağır bir darbe olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri yeniden yayıyanlama kararı almasının hiçbir şekilde basın ve ifade özgürlüğüyle gerekçelendirilemeyeceğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun kararını "hastalıklı zihin yapısıyla gösterilen saldırgan tutum" olarak niteleyerek, kararı kınadığını ve lanetlediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)