Alev savaşçıları: “Gözlerimiz yanıyor, toprakta uyuyoruz ama 24 saat çalışıyoruz” 

Antalya Manavgat yangınına müdahale eden orman işçileri durumlarını anlattı: “Günde 2 saat uyuyoruz, çok yoruluyoruz, gözlerimiz yanıyor ama yapacak bir şey yok.” 

GÜNDEM 05.08.2021, 13:21 06.08.2021, 09:20
Alev savaşçıları: “Gözlerimiz yanıyor, toprakta uyuyoruz ama 24 saat çalışıyoruz” 

Yurt genelinde çıkan, binlerce kişinin yaralandığı ve 9 kişinin de vefat ettiği orman yangınları ile mücadele durmaksızın devam ediyor. Gönüllülerin, mahalle sakinlerinin, asker ve polislerin destek verdiği söndürme çalışmalarında en büyük sorumluluğu ise şüphesiz ki itfaiye ekipleri ile orman işçileri üstleniyor.  

“Alev savaşçıları” 

28 Temmuz’da ülkenin çeşitli yerlerinde başlayan ve hala söndürülemeyen yangınlarda büyük emeği olan orman işçileri ile itfaiye ekipleri, bölgedeki yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Günlerdir uykusuz kaldıklarını ve gözlerinin yandığını aktaran alev savaşçıları, yaşadıklarını basın mensuplarına aktardı. 



“Yemeğimizi yanan alanlarda yiyoruz” 

Afyonkarahisar’dan Manavgat’a yangını söndürmek amacıyla gelen orman işçilerinden Ramazan Kaymak: “16 senelik orman işçisiyim. Şuhut Orman İşletme Şefliğinden buraya sevk edildik. Yangının ilk gününden beri buradayız. Uykusuzluktan ve yorgunluktan gözlerimiz kan çanağına döndü. Burada çok büyük bir yangın var. İçimiz de ciğerlerimiz de yanıyor. Ben ömrümde böyle yangın görmedim. Bir yerdeki yangını söndürüyoruz. Orada yemek yiyoruz sonra hemen başka alana geçiyoruz.” 

“Bizlere göz damlası getiriyorlar” 

Kaymak: “Gözlerimiz yangından çok fazla etkilendiği için vatandaşlar bize yardımcı olmak amacıyla göz damlaları getiriyor. Bize ilaç, su ve yiyecek getiriyorlar; çok yardımcı oluyorlar.” 



“2 saat uyku ile devam ediyoruz” 

Bir diğer orman işçisi Şuayip Düztaş: “Yangının ilk gününden beri buradayız. Çok zor şartlar altında mücadele ediyoruz. Buradaki koşullar çok zor. Bir yangını söndürüyoruz sonra başka bir yerde başlıyor. Biz 1-2 saat uykuyla çalışıyoruz. Bu yangın sönmeden buradan gitmeyeceğiz. Çok üzülüyoruz. Şu zeytin ağacına yazık değil mi? Şurada keçiler vardı ama şimdi neredeler bilmiyoruz. Belki de yandılar ama biz müdahale edemedik. Alevler yukarıya çıkıyor.” 

“Yangının ortasında iki lokma yemek yiyoruz” 

İtfaiye erlerinden Ersan Gümüş: “10 senelik itfaiyeciyim ilk defa bu kadar büyük yangın görüyorum. Belen bölgesindeki yangına hızlı şekilde müdahale ettik. Yangını bastırıp evleri kurtardık. Yangının ortasında iki lokma yemek yiyoruz. Bazen yolda, toprakta ya da arabada birkaç saat uyuyoruz ama dinlenmek yok. Burada herkes gönüllü. 24 saat çalışmaya devam ediyoruz. Yerde oturup yemek yemek sorun değil yeter ki vatandaşın malını kurtaralım.”

Yorumlar (0)