Aldatıldığından şüphelendi, ortalığı kan gölüne çevirdi

Konya’da dini nikahlı eşiyle kendisini aldattığını düşündüğü yakın arkadaşını alıkoyan ve işkence yaparak silahla ağır yaralayan şahıs daha sonra eşini de ‘Sıra sende’ diyerek tehditler savurdu.

GÜNDEM 06.11.2021, 10:59 06.11.2021, 16:22
Aldatıldığından şüphelendi, ortalığı kan gölüne çevirdi

Konya’da meydana gelen olayda; eşiyle ilişki yaşadığını düşündüğü arkadaşını alıkoyup işkence yapan ve daha sonra hem kafasından hem de göğsünden vurarak ağır yaralayan şahıs, eşini de görüntülü arayarak ‘sıra sende’ diyerek tehdit etti.

Şahsın eylemini gerçekleştirmede önce kapı kapı dolaşarak komşularıyla vedalaştığı ve ‘helallik’ aldığı da öğrenildi.  

Alınan bilgiye göre olay, Perşembe akşamı Konya’ya bağlı Karatay ilçesi Hacı Sadık Mahallesi’nde yaşandı. 3 ay önce cezaevinden tahliye olan 21 yaşındaki Yıldıray T., evine döndükten sonra 18 yaşındaki eşi B.’nin kendisine soğuk davrandığını öne sürerek sürekli tartışma yaşamaya başladı.

Tartışmaların gittikçe daha da büyümesi üzerine B.B. evinden ayrılarak aile evine geri döndü. Ancak Yıldıray T. olayı çok daha farklı bir şekilde olduğunu düşündü. Kendisini en yakın arkadaşı Burak M. İle aldattığını düşünen Yıldıray T., arkadaşını zorla evinden alarak kendi evine götürdü.

 Acımadan işkence yaptı

Yıldıray T. sabaha kadar darp ettiği arkadaşı Burak M.’nin ağzından laf almak için sabaha kadar işkence yaptı. Akşam saatlerine kadar işkencenin dozajını her dakika artıran Yıldıray T., arkadaşını bayıltana kadar işkencesine devam etti. Daha sonra mahallesinde kapı kapı dolaşarak komşularından helallik isteyen şahıs, eve tekrar gelerek darp ettiği arkadaşı Burak M.’yi kafasından, göğsünden ve bacaklarından vurarak ağır yaraladı.

Tehditler havada uçuştu

Öldüğünü düşündüğü arkadaşından da helallik isteyen Yıldıray T., olayın ardından B.B.’yi arayarak “Burak’ı vurdum şimdi sıra sende” diyerek tehditler savurdu, daha sonra da olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.

Silah sesini duyan komşuların ihbar etmesi nedeniyle olay yerine emniyet güçleri ve sağlık ekipleri ulaştı. Evde ilk müdahalesi yapılan Burak M., hemen ambulans ile Konya Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Ağır yaralı olan mağdurun hayati tehlikesinin sürdüğü bilgisi alındı.

Fazla kaçamadı, ‘namus davası’ dedi

 Olay yerinden kaçan şüpheli Yıldıray T.’yi yakalamak üzere cinayet büro amirliğine bağlı ekipler geniş çaplı bir operasyon başlattı. Yapılan çalışmaların ardından şahsın gidebileceği adresleri belirleyen polis ekipleri Yıldıray T.’yi Sedirler Mahallesi’nde kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.  İşlemleri tamamlanan şahıs "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan adliyeye sevk edildi. Kendisini görüntüleyen basın mensuplarının ‘Neden yaptın?’ sorusunda ‘namus davası’ diyerek cevap verdi. Zanlı çıkarıldığı mahkemenin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)