Alanya'da "Müsilaj Operasyonu"nda 4 şüpheli tutuklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilen “Müsilaj” isimli operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 4’ü tutuklandı.

GÜNDEM 30.05.2022, 09:32 30.05.2022, 13:04
Alanya'da "Müsilaj Operasyonu"nda 4 şüpheli tutuklandı

Sahil şeritlerinde güvenliği ve huzuru sağlamak için EGM “Müsilaj” isimli bir operasyon başlamıştı. Bu operasyonlar kapsamında mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah desteği sağlayan suç gruplarına yönelik 16 ilde baskınlar devam ederken, Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alınan 11 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Baskın yapılan evde birden fazla mühimmat ele geçirildi

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Organize ve Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'nce, 8 farklı adrese düzenlenen eş zamanlı Müsilaj Operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde gerçekleştirilen incelemelerde 2 av tüfeği, 96 av fişeği, 8 şarjör, 104 fişek, 9 tabanca ele geçirildi.

26 Mayıs‘tan bu yana 315 gözaltı

Emniyetteki götürülen zanlılar içerisinden 6’sı gerçekleştirilen işlemlerin sonrasında serbest bırakıldı. Alanya Adliyesi'ne gönderilen 5 kişiden 4'ü çıkarıldıkları sulh ceza hakimliği kararınca tutuklanırken, bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

EGM Organize ve Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın planlamalarıyla 26 Mayıs'ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 315 kişi için gözaltı kararı verildiği açıklamıştı.

Yorumlar (0)