Alaattin Çakıcı’ya 1 yıl 8 ay hapis cezası

Alaattin Çakıcı'ya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadeleri sebebiyle 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı açıkça hakaret' ve 'tehdit' suçlamalarıyla yargılandığı davada 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

GÜNDEM 11.10.2021, 19:06 12.10.2021, 10:45
Alaattin Çakıcı’ya 1 yıl 8 ay hapis cezası

Ankara 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz isteyen Çakıcı'nın avukatı Gökhan Kılıç, müvekkilinin hastanede bulunduğunu, bu sebeple de duruşmaya katılamadığını söyleyerek, Çakıcı'nın hastane yatış kayıtlarını mahkemeye sundu.

Kılıç, Çakıcı'nın son savunmasını mahkeme huzurunda gerçekleştirmek istediğini, bir sonraki celsede duruşmada olacağını dile getirdi.

Müvekkiline 'yüz yüzelik ilkesi' gereğince mahkemede savunma yapma hakkı tanınması gerektiğini belirten Kılıç, sağlık mazeretinin kabulünü istedi.

"Yargılamayı uzatmaya çalışıyorlar"

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ise sanığın bir evvelki celsede de aynı mazeretlerde bulunduğunu, bu tutumun yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu iddia etti.

Bilinçli bir şekilde duruşmanın uzatılmaya çalışıldığını söyleyen Çelik, "Sanık, şartlı tahliye hükümleri çerçevesinde serbest bırakılmıştır. Verilen karar sonucunda ve kararın kesinleşmesinin akabinde sanığın cezaevine girmesi mevzubahistir. Mahkemenin dosyayı hükme bağlamasını istiyoruz." sözlerini sarf etti. 

Duruşma savcısı da sanık avukatının isteklerinin duruşmayı uzatmaya yönelik olduğunu kaydederek, hükmün açıklanmasını istedi.

Ankara 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi, sanık Çakıcı'ya 'tehdit' suçundan 1 yıl 2 ay, 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı açıkça hakaret' suçundan 6 ay hapis cezası verildiğini açıkladı.

Mahkeme, takdiri indirim uygulamadı.

Ne olmuştu?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Alaattin Çakıcı'ya ait sosyal medya hesabı üzerinden 17-18 Kasım 2020 tarihlerinde paylaşılan açıklamalarda müşteki Kılıçdaroğlu'na karşı tehdit ve hakaret suçlarının işlendiği kaydedilmişti.

İddianamede, 'tehdit' ve 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı açıkça hakaret' suçlarını zincirleme işlediği iddiasıyla Alaattin Çakıcı'nın cezalandırılması istemişti.

Yorumlar (0)