Alaattin Çakıcı'dan Erdoğan ve Bahçeli'ye mektup!

İnfaz düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından tahliye edilen Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.

GÜNDEM 17.04.2020, 09:51
Alaattin Çakıcı'dan Erdoğan ve Bahçeli'ye mektup!

Ankara'da Sincan Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde bulunan bazı hükümlüler, infaz düzenlemesine ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından tahliye edildi. Tahliye işlemlerinde öncelik, 65 yaş kriterinden yararlananlara verildi.

67 yaşında olan Alaattin Çakıcı da infaz düzenlemesine göre yaş kriterinden faydalanarak tahliye edildi.

Birçok otomobilin katıldığı konvoy ile cezaevinden çıkan Alaattin Çakıcı, bir otelde kalmaya başladı. 

Alaattin Çakıcı, burada bir mektup kaleme alarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkürlerini sundu. 

Alaattin Çakıcı, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Yeni infaz yasası ile esarette kurtulup özgürlüğüne kavuşan tüm mahkûm arkadaşlar, şahsım ve hepimizin özgür olmasına vesile olan MHP Genel Başkanı Dünya Türklerinin yaşayan efsanevi son Türkmen Beyi Sayın Devlet Bahçeli'ye ve bu yasanın diğer mimarı, son dört yıldır devletimizin bekası için Batı Emperyalizmine asla taviz vermeyen Devlet Başkanımız Sayın Tayyip Erdoğan'a kendi adıma ve özgürlüklerine kavuşturdukları tüm mahkûm arkadaşlar adına en derin saygılarımı arz ederim."

Alaattin Çakıcı kimdir?

Alaattin Çakıcı, 1953 senesinde Trabzon'un Fındıklı köyünde doğdu. 

17 Ağustos 1998 tarihinde Türk ve Avusturya polisinin gerçekleştirdiği bir operasyon sonucunda modacı Canan Yaka ve sanatçı Selçuk Ural’ın kızı Aslı Ural’la birlikte Fransa’nın Nice şehrinde yakalandı. 

Alaattin Çakıcı’nın üzerinden Nedim Caner adına hazırlanmış kırmızı bir pasaport ile 17 bin dolar çıktı. 

Hangi cezaları aldı?

Alaattin Çakıcı, gazeteci Hıncal Uluç’u yaralamaya azmettirmek davasında 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilen ve 15 kişinin yaralanmasına neden olan silahlı saldırıya ilişkin davada, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 3 yıl 4 ay, müessir fiile azmettirmekten 14 yıl 9 ay ceza aldı. Yargıtay, çete suçundan verilen cezayı onadı ancak müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.

Borsacı Adil Öngen 'in arabasının kurşunlanmasına ilişkin 10 yıl 10 ay ceza aldı.

Bursa Uludağ'da 1995'de eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu gerekçesiyle yargılanarak, 2006'da Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ilk olarak ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra mahkeme, Nuriye Uğur Kılıç'ın Alaattin Çakıcı'ya söylediği "Öcalan senden daha şerefli" sözü sebebiyle tahrik indirimi uyguladı. Sonuç olarak Alaattin Çakıcı'ya 19 yıl 2 ay hapis cezası verildi. 

Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

16 Temmuz 2016'da Edirne'den Bolu F Tipi Cezaevi'ne, 2017 yılında da buradan Kırıkkale'deki F Tipi Cezaevi'ne nakledilen Alaattin Çakıcı, 13 Ağustos 2018 tarihinde Sincan Kapalı Cezaevi'ne nakil olmuştu.

Yorumlar (0)