Akşener’e darbe girişimi öncesindeki konuşmasını hatırlatınca İYİ Partililer tarafından tartaklandı 

Amasya’da ziyaretlerde bulunan Meral Akşener’i gören bir vatandaş, başbakanlık konusundaki sözlerini kendisine hatırlatınca İYİ Partili üyeler tarafından tartaklandı. Vatandaş hem yaşadığı fiziksel arbededen ötürü hem de yalancılıkla suçlanmasından dolayı üzgün olduğunu dile getirdi. 

GÜNDEM 05.12.2021, 10:31 05.12.2021, 11:55
Akşener’e darbe girişimi öncesindeki konuşmasını hatırlatınca İYİ Partililer tarafından tartaklandı 

Amasya’da esnaf ziyaretlerinde bulunan Meral Akşener, halka seslenmek amacıyla Yavuz Selim Meydanı’ndaydı. Akşener’in 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi öncesinde “Ben 6 ay sona başbakan olacağım.” sözlerini İYİ Parti liderine hatırlatan Yusuf Yancı isimli bir vatandaş, hiç beklemediği tepkiyle karşılaştı. 



Meral Akşener, Yusuf Yancı’ya, “6 ay demedim kardeşim yalan söylüyorsun.” şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine konuşmasını devam ettirmek isteyen Yusuf Yancı’ya parti üyeleri müdahale etti. 



“Büyük üzüntü duydum” 

Meral Akşener ile konuşmak isteyen Yusuf Yancı, önce partililerin sözlü tepkisine sonra da fiziki tepkisine maruz kaldı. Evli ve 2 çocuk babası olduğunu belirten Yancı, arbedeye maruz kalması ve yalancılıkla suçlanması konusunda büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. 



“Siyasi kriz yokken neden böyle dediniz?” 

Yusuf Yancı, partililer tarafından engellenmek istediği sırada Meral Akşener’e, “Siyasi kriz yokken neden böyle dediniz? Siz o konuşmayı yaptıktan 6 ay sonra darbe girişimi oldu. Siz yoksa darbecilerden başbakanlık tebligatı mı aldınız?” şeklindeki sorusunu sormaya devam etti. Yusuf Yancı, bu söylediklerinin kayıtlarda mevcut olduğunu dile getirerek yalan söylemediği konusunda ısrarcı. 



Yorumlar (0)