Akşener’den “İstanbul Sözleşmesi” çıkışı: AK Partili Özlem Zengin'e destek

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Sözleşmesinin yeniden imzalanacağını ifade ederek, “14 Mayıs günü sonrasında İstanbul Sözleşmesi’ne imzamızı atacağız ve uygulatacağız” dedi.

GÜNDEM 22.03.2023, 11:46
Akşener’den “İstanbul Sözleşmesi” çıkışı: AK Partili Özlem Zengin'e destek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener’in ifadelerinden öne çıkanlar ise şu şekilde:

Gökhan Zan’a rozet

İYİ Parti'nin grup toplantısı sırasında Trabzonspor'un eski kaptanlarından Ünal Karaman ve eski futbolcu Gökhan Zan’da partiye katılım sağladıklarını paylaştı. Karaman ve Zan’a parti rozetini Genel Başkan Meral Akşener taktı.

“Razı olmayacağız! Pes etmeyeceğiz!”

İstanbul Sözleşmesinin yeniden faaliyete alınacağını ifade eden Akşener, “İktidarın bizleri alıştırma düşüncesinde olduğu hususlardan bir tanesi de İstanbul Sözleşmesi. Kirli bir düşüncenin sözlerine kanıp bir gece ani şekilde karar alıp İstanbul Sözleşmesi’ni rafa kaldırdılar. Kendilerinin imza attığı sözleşmeyi yine kendileri yırtıp attı. Üstüne üstlük, meclis kararı bulunmadan uluslararası bir sözleşmeden hukuka aykırı şekilde çıkmayı istediler.

Son olarak geldiğimiz yerde, İstanbul Sözleşmesi’nden iktidarın ayrılması sonucunda kadınların yaşamını etkileyecek yeni tartışmalara neden oluyor. 6284 sayılı, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, bazı kesimler tarafından tartışma konusu haline geldi. Fakat bu konudan rahatsızlık duyanlar yalnızca biz değiliz. AK Parti çatısı altında siyaset sağlayan kadınlar da rahatsız oluyor. Sayın Özlem Zengin de bazı çirkin durumları sadece kadın olduğu için yaşıyor.

Kadın olduğumuz için bazı konuların sindirilmesini görüyoruz. Yalnızca kadın olduğumuz için, bizlere yapılan dayatmalara karşı razı olmak zorunda olduğumuzu da düşünen kişilerin farkındayız. Ancak susmayacağız! Razı olmayacağız! Pes etmeyeceğiz!

Düşüncelerimiz, görüşlerimiz ne derece farklı yollarda olsa bile, Özlem Hanım’la da omuz omuza olacağız. 14 Mayıs günü sonrasında İstanbul Sözleşmesi’ne imzamızı atacağız ve uygulatacağız” dedi.

“Bu insanlar artık bıktı, usandı”

Deprem ve sel felaketi üzerinden iktidarı eleştiren Akşener şu ifadelerde bulundu: “Bu hükümetin yalanlarının gün yüzüne çıkmadığı bir tek afet hatırlıyor musunuz? Deprem olur yetişemezler, yangın olur söndüremezler. Sel suları kentleri kapatır kurtaramazlar. Düşünebiliyor musunuz? Vatandaşlarımız okyanusta boğularak can vermedi. 2023 senesinde, vatandaşlarımız alt geçitte kalarak boğuluyor. Bu olay tamamen bir rezalettir.

Felaket ve afetlerde, bulunduğu makamda gerekli olanı sergileyip, sorumluluğu üzerine almak dışında devamlı şekilde olarak, saçma sapan ifadelerin arkasına sığınıyor. Geçmiş zamanlarda da dile getirdim. Bir defa daha anlatıyorum. Sirk idare etmiyorsunuz, devlet idare ediyorsunuz, devlet! Bu insanlar artık bıktı, usandı!

Yorumlar (0)