Akşener konuştu, Ortaylı ve Şengör kahkaha attı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Balkan Rumeli Mübadil Buluşması'nda konuşma yaptı. Akşener'in bir sözü, programa katılan tarihçi İlber Ortaylı ile yerbilimci Celal Şengör'ün kahkaha atmasına neden oldu.

GÜNDEM 27.05.2023, 00:14 27.05.2023, 00:52 Hakan Öksüz
Akşener konuştu, Ortaylı ve Şengör kahkaha attı

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan Balkan Rumeli Mübadil Buluşması'na katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 21 yıldır hakaret yediklerini kaydetti. 

Atatürk'ü "Başbuğ" olarak kabul ettiklerini kaydeden Akşener, "O, Mavi gözlü Bozkurt'umuzdur. Onun annesine son zamanda yapılan hakaretler arttı. Şimdi de Rumeli Türkleri'ni, Suriyeliler ile bir tutmaya başladılar. Süreklİ Türklüğümüzü sorgulayan bu tarih bilmez ve nobran zihniyeti pazar günü oylarınızla devireceksiniz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun PKK ile de Hizbullah ile de FETÖ ile de masaya oturmayacağını biliyorum. Ona kefilim." dedi.

"Yanlışım olursa sakın düzeltmeyin"

Programa yerbilimci Celal Şengör, tarihçi İlber Ortaylı ve şarkıcı Candan Erçetin gibi isimler de katıldı. Akşener'in söylediği bir söz İlber Ortaylı ile Celal Şengör'ü kahkahaya boğdu. "Karşımda Kutup yıldızımız İlber Hocam var." diyen Akşener'in, "Birkaç şey anlatmak istiyorum ama yanlışım olursa sakın düzeltmeyin." şeklindeki ifadesi, salonu kahkahaya boğdu.

Yorumlar (0)