Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi: Tasvip etmiyorum!

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını "alevilik" üzerinden yorumlaması tepki çekti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şiddetle karşı çıktığı bu ifadeler nedeniyle CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi.

GÜNDEM 09.06.2022, 15:30 Hakan Öksüz
Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi: Tasvip etmiyorum!

Bir programa katılan İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin yapılan tartışmalar hakkında yorumda bulunmuştu.

Halil Oral ne dedi?

Dinin bütün mezheplerine eşit mesafede durduğunu kaydeden Oral, Kılıçdaroğlu'nun alevi olmasıyla ilgili, "Bana göre alevilik, aday olmak için engel değil. Onlar bizim kardeşimiz. Bin yıldır beraber yaşıyoruz. Sünni Türk toplumu açısından ise bunun bir endişe olduğunu söylemek gerekir." ifadelerini kullanmıştı. 

İYİ Partili Aytun Çıray: Maksadını aşmıştır!

İbrahim Halil Oral'ın, Kılıçdaroğlu'nun aleviliği ile ilgili açıklamaları tepki uyandırdı. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, "Maksadını aşan bu ifadeler, partimizin resmi görüşlerini yansıtmıyor." dedi.

Akşener: Şiddetle karşı çıkıyorum!

Sakarya'ya giden ve esnaf ziyaretinde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, milletvekili İbrahim Halil Oral'ın açıklamaları hakkında yorumda bulundu.

Oral'ın söylemlerini tasvip etmediğini belirten Akşener, "Alevilik üzerinden yapılan tarifelere şiddetle karşı çıkıyorum. Başta sayın Kılıçdaroğlu'ndan ve bu açıklamalar nedeniyle üzülen herkesten özür diliyorum. Zor zamanlarımızda 'Medet ya Ali' diyen kişileriz. Hz. Ali’yi seven kişilerin üzülmesi, beni de üzer." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)