Akşener'den "Gelibolu" açıklaması: Einstein ne demiş...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelibolu'da çıkan yangına yapılan müdahalenin yetersiz olduğunu ve geçen yıl çıkan yangınlardan ders alınmadığını belirterek, Albert Einstein'ın "Delilik, aynı şeyleri sürekli yapıp değişik sonuçlar beklemektir" sözüne atıfta bulundu.

GÜNDEM 08.07.2020, 12:32 08.07.2020, 12:38
Akşener'den "Gelibolu" açıklaması: Einstein ne demiş...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Çanakkale Gelibolu'da çıkan yangına ilişkin açıklamada bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, yangını söndürmek için yeterli sayıda uçak kullanılamadığını ve müdahalenin yetersiz olduğunu kaydederek, geçen yıl çıkan yangınlardan ders alınmadığını söyledi.

Akşener, yangın söndürme uçaklarını alacak para olmadığına dikkat çekerek, Albert Einstein'ın "Delilik, aynı şeyleri sürekli yapıp değişik sonuçlar beklemektir" sözüne atıfta bulundu.

"Önce AK Parti trollerine müdahale edilsin"

Sosyal medya düzenlemesine değinen Akşener, gerekli yasaların çıkarılması ve caydırıcı önlemlerin alınması gerektiğini ancak öncelikle sosyal medya platformları aracılığıyla vatandaşların ailelerine ve namuslarına hakaret yağdıran AK Parti'nin "trolleri"ne müdahale edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Barolardan ve kadınlardan rahatsızlar"

Akşener, AK Parti'nin barolardan rahatsız olduklarını ve baroları ayrıştırmak için yasa getirdiklerini kaydederek, iktidarın kadınlardan da rahatsız olduklarını ve İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeyi kafaya koyduklarını, bunun nedeninin ise LGBT yürüyüşü olduğunu söyledi.

"İnsanları susturmak istiyorlar"

Twitter'ın AK Parti'ye ait trol hesapları sildiğini kaydeden Akşener, kendi hesaplarının kaldırılmasına sinirli olduklarını belirtti.

Akşener, bir hafta önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medyayı övdüğünü, daha sonra ise farklı yönde açıklamalar yaptığını çünkü farklı fikirleri ezerek susturma çabasında olduklarını kaydetti. 

"Enflasyon aldı başını gitti"

Doların bugün 6.58'den işlem gördüğünü ifade eden Akşener, Türk Lirası'nın (TL) iki yılda yüzde 50 oranında değer kaybettiğini ve kişi başı milli gelirin de 9 bin doların altına indiğini ifade etti.

Akşener, tarım işçilerinin sayılarının azaldığını ve iki yıllık enflasyonun yüzde 30 olduğunu belirterek, Türkiye'nin kendi sınıfında dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip olduğunu ekledi. 

Yorumlar (0)