Akşener'den Erdoğan'a "AYM ve Yargıtay" çağrısı!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TİP milletvekili Can Atalay'ın bireysel başvurusu sonrası Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi arasında yaşanan kriz hakkında açıklamalarda bulundu. "Bu bir anayasa/devlet krizidir." yorumunu yapan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay 3. Ceza Dairesi arasında yaşanan yargı krizi hakkında açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son gelişmeler hakkında, "anayasal devleti hedef alan kriz tehlikesi" yorumunda bulundu.
"Bu bir anayasa/devlet krizidir"
AYM tarafından tutuklu TİP milletvekili Can Atalay'ın bireysel başvurusuyla ilgili "hak ihlali" kararı verildiğini, Yargıtay 3. Ceza Dairesinin ise bu kararı veren AYM üyelerine suç duyurusunda bulunduğunu anımsatan Akşener, "AYM kararlarının uygulanamaz hale gelmesi, bir anayasa/devlet krizidir." ifadelerine yer verdi.
"Sayın Erdoğan'ın bu tavrının devamını umuyoruz"
Ülkedeki anayasal hukuk düzeni hakkında endişeli olduklarına vurgu yapan İYİ Parti lideri, "Böylesine çatışmalar, vahim sonuçlar doğurur. Sayın Erdoğan, olaya ilişkin 'taraf' değil, 'hakem' gibi hareket edeceğini bugün açıklamıştır. Yüksek yargı kurumlarının temsilcileriyle görüşecek olan Sayın Erdoğan'ın bu tavrının devam etmesini umuyoruz." dedi.
"Yargıtay'ın kararı, TBMM Başkanı'nı da hedef alıyor"
Akşener, "Sayın Cumhurbaşkanı'ndan beklentimiz, AYM'nin kararlarının bağlayıcı olduğunu açıklamasıdır." ifadelerini kullandı. Akşener, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararının, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u da hedef aldığını aktardı.