Akşener'den Erdoğan'a aşı tepkisi: 'Böyle bir tezgah olabilir mi?'

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerde bulundu ve "AK Parti, milletimizin hazinesini boşalttığı yetmiyormuş gibi, milletimize ait ne varsa satma peşinde. MKE'den sonra TEİAŞ var.” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 07.07.2021, 14:50 08.07.2021, 11:42
Akşener'den Erdoğan'a aşı tepkisi: 'Böyle bir tezgah olabilir mi?'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

“Sayın Erdoğan hiç utanmadı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, diğer ülkelerin aşılama politikalarına ilişkin açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Meral Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sabah dediğini akşam yalanlayan, 5-6-11 maaşlı yetersiz danışmanlarının elinde adeta oyuncak olan, Allah'ın bir tek günü dahi 'hata yaptık' diyemeyen garip bir ruh haliyle karşı karşıyayız. 'Dünya bizi kıskanıyor' alışkanlığıyla bütün icraatlerini aktaran Sayın Erdoğan, batılı ülkelerde Kovid-19 aşıları 'ücretli yapılıyor' şeklinde bir açıklama yaptı. Bu sözlerden sonra Avrupa'dan kahkaha sesleri geldi biz utandık fakat Sayın Erdoğan hiç utanmadı. Dünyanın tüm ülkeleri aşıyı ücretsiz yapıyor, gençlerine aşı yaptırmaları için ödül veriyor, memuruna, esnafına, çiftçisine nakdi destekler veriyor. İngiltere bu dönemde işyerlerine 15'er bin pound hibe desteği sundu. Herkesin maaşının yüzde 85'ini devlet 1,5 yıl boyunca ödedi. Tüm işyerlerine 0'a yakın faizle 50 bin pound kredi desteği sağladı. Söz konusu bu gerçekler öyle hızlı bir şekilde gün yüzüne çıktı ki, Sayın Erdoğan 'Biz de öteki ülkeler gibi ücretsiz yapıyoruz' diye açıklama yaptı. Sen aşıyı ücretli satıyorsun. Çaktırmadan yapıyorsun. 

“Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi?

Son günlerde açıklanan zamlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, şunları kaydetti:

“Elektriğe önce yüzde 15, doğalgaza ise yüzde 12 zam yaptın. 4 kişilik aile bir sene boyunca yeni zam yapılmazsa ek olarak 600 lira ödeyecek. Bir doz BionTech aşısının maliyeti şu an 100 TL. Böyle bir tezgah, böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Senin dışında temel ihtiyaçlara zam yapan başka devlet başkanı var mı? Elektriğe yalnızca 1 kuruş zam yapıldığında halkın cebinden 2,3 milyar TL çıkıyor. Salgın süresince vatandaşına 10 milyar TL’lik destek veren AK Parti, tek kalemde bunun yaklaşık 3 katını geri alıyor. Salgın boyunca iktidarın destek yerine daha da borçlandırdığı işletmelere maliyet demek; yoksulluk, işsizlik demek. Son 3 senede elektriğe 8 defa zam yapıldı, yüzde 198,6 oldu. Partili cumhurbaşkanlığı sistemi ne diye sorulursa; zamdır, zulümdür diye cevap veririm. Bu ucube sistemin özeti tam da budur."

“Ya bu yoldan döneceksin, ya da tıpış tıpış gideceksin”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener; Isparta, Malatya ve Kocaeli’deki ziyaretlerine yönelik notları aktardı ve şunları aktardı:

"Sayın Erdoğan'ın senin yerinde olsam vatandaşların ne dediğini dinlerdim, durumun ne derece vahim olduğunu görürdüm. Bunlar Andersen'den masallar değil sayın Erdoğan, Türkiye'nin gerçekleri. Böyle beceriksizlik, duyarsızlık olmaz. Ya bu yoldan döneceksin ya da  tıpış tıpış ilk seçimde gideceksin.”

“Böyle devlet yöneticiliği olmaz”

Tütün üreticilerinin problemlerini Meclis'e taşıyan Meral Akşener, "81 şehrimizin tamamında tütün satıp ekmek yiyen binlerce vatandaşımız var. Sen farkında olmayabilirsin Sayın Erdoğan, ülkemizde Kovid diye bela var. Salgın sürecinde üreticilerimiz türlü belayla mücadele etti. Şimdi çıkıp diyorsun ki 'Hepinizi yakarım'. Böyle devlet yöneticiliği olmaz. Bu millet seni öyle bir yakacak ki şaşırıp kalacaksın"

TEİAŞ ve MKE’nin özelleştirmesi

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, MKE’ye ilişkin tartışmaları ve TEİAŞ'ın özelleştirilme kapsamına alınması konusunda şunları dile getirdi:

"AK Parti, milletimizin hazinesini boşalttığı yetmemiş gibi, halkımıza ait ne varsa satmanın peşinde. MKE'den sonra TEİAŞ var. Kamuya ait bu şirket 2020 yılında 14,9 milyar lira ciro ile kâr etti. Buna rağmen özelleştirilmesi için harekete geçildi. Her defasında 'Ben ekonomistim' diyen Erdoğan, piyasanın anlatıldığı derslerde uyumayı seçmiş. Kendisine Ekonomiyle ilgili kendisine ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum. Ekonomide doğal tekel şeklinde bir terim vardır. Elektrik iletimi sektörü bu tarz bir sektördür. Elektrik iletimi özel bir şirkete geçtiğinde, toplumun zararına şekilde artabilir. TEİAŞ kâr amacı gütmemesi gereken bir kurum. Kurumun kontrolü kamuda olmazsa, bekanın takıldığı dediği yer burası. Bağımsızlığımızı riske sokabilecek bu yanlıştan hemen dön. ‘Faiz sebep, enflasyon sonuçtur’un getirdiği olay ortada. Türkiye 3 sene öncesini dahi mumla arar oldu. Kayıtdışı ekonomi, ithalata bağımlılık, enflasyon gibi Sayın Erdoğan, Türk ekonomisinin yapısal problemi haline gelmiştir. Bu zihniyet Türkiye'nin en önemli yapısal problemidir. Sayın Erdoğan ile birlikte arkadaşları gitmeden Türkiye özgürleşemez, zenginleşemez. Bu değişimi ne kadar erken yaparsak o kadar hayırlıdır"

"Şimdi söyleyeceklerimi 50 yaş üstü anlayacak mı bilmiyorum" 

Ülkedeki internet altyapısına ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Son 20 senede 3G'den 5G'ye hızlı geçişimizin sebebi veri hızına ihtiyacın artışıdır. Türkiye şu an bu hızın neresinde? Diğer ülkelere yetişemiyoruz. Ucuz mu, bu yavaş internete biz gelirimizin yüzde 2'sini ödüyoruz. bu kadar mı fark ediyor internet hızı, ediyor. İnternet hızı ve ekonomik büyüme arasında yakın bir ilişki var. İnternet hızlandığında ekonomi de büyüyor. İstihdamın da internetle ilişkisi var. İnternete erişim arttığında istihdamın yüzde 1,8 artacağını gösteriyor" sözlerini kullandı.

Meral Akşener sözlerine şöyle devam etti:

"Dünya gelişiyor, değişiyor. Gelişen teknolojiyle yeni değer setleri geliyor. Gençler internette yeni bir dünya kuruyor. Yeni medyadan, Dijital göçebelikten, e-spordan söz ediyoruz. Bu düşük hızla küresel trendleri yakalayamayız. Uzaktan çalışanları Türkiye’ye çekmemiz mümkün mü? E-spor 7-8 yıldır hayatımızda olan bir alan. E-spor dünya genelinde 500 milyon izleyiciye yaklaşan bir spor organizasyonu. 100 milyar dolarlık bilgisayarlık oyun pazarından payımızı da belirliyor."

Yorumlar (0)