Akşener'den cumhurbaşkanı adayı açıklaması!

Katıldığı canlı yayında gündemin önemli konu başlıklarına dair konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adayı olacağına ilişkin iddiaları yorumladı.

GÜNDEM 04.04.2022, 22:55 04.04.2022, 23:05 Hakan Öksüz
Akşener'den cumhurbaşkanı adayı açıklaması!

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi kimlerin aday gösterileceği merak ediliyor. Bazı isimlerin cumhurbaşkanı adayı olacağına ilişkin iddialar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de soruldu. Akşener, katıldığı canlı yayında cumhurbaşkanı adayı iddialarının yanı sıra pek çok önemli meseleye dair yorumunu paylaştı.

"Oradan çıkan karara uyarız"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın olası adaylıklarına dair görüşü, canlı yayında Akşener'e soruldu. Cumhurbaşkanı adayının Millet İttifakı adayı olacağını belirten Akşener, bahsi geçen isimlere ilişkin olumsuz bir görüş taşımadıklarını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanı adayı kararını 6 genel başkana bıraktığını hatırlatan Akşener, çıkan karara uyacaklarını ifade etti.

"Bu sistem ucube gibi"

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, tek adam sisteminin adeta bir "ucube" gibi olduğunu söyledi. Bu sistemin denendiğini ancak başarısız olduğunun görüldüğünü kaydeden Akşener, "Tek kişinin, tüm ülkeyi yönetemeyeceğini görmüş olduk." dedi. Sistemin değiştirilmesinin artık bir zaruriyet haline geldiğini kaydeden Akşener, her meselenin tek bir kişiye sorulmasının sıkıntı yarattığını belirtti.

"HDP varsa biz yokuz"

Bazı iddiaların aksine HDP ile masaya oturmadıklarını söyleyen Meral Akşener, "HDP varsa biz yokuz." dedi. Ekonominin oldukça kötü olduğunu hatırlatan Akşener, "Bu koşullarda iktidar, erken seçim istemez. Ekonomi bu kadar bozulmasaydı erken seçime gidebilirlerdi." diye konuştu. Öte yandan asgari ücretin yeniden düzenlenmesi gerektiğine işaret eden İYİ Parti Genel Başkanı, bu ücretle geçinmenin imkânsız olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)