AKP'li Ünal: "Parmak izi verdim"

Nadira Kadirova’nın silahından çıkan kurşunla şüpheli intiharının ardından AKP’li Şirin Ünal ilk defa açıklama yaptı. 

GÜNDEM 11.10.2019, 14:19 11.10.2019, 14:30
AKP'li Ünal: "Parmak izi verdim"

BBC Türkçe’nin yaptığı habere göre Ünal yaptığı açıklamada son 2-3 aydır psikolojik durumunun sağlıklı olmadığını bu sebeple ikinci bir çalışan arayışında olduklarını belirtiyor. AK Parti milletvekili “onu gönderemeden o kendisini gönderdi. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin” ifadesinde bulundu.

Meclisin açılmasıyla beraber gündemi ağırlıklı olarak işgal eden Yeni Yargı Paketi ile ilgili TBMM Genel Kurulu toplantısında Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Özbek çalışan Nadira Kadirova’nın şüpheli vefatına ilişkin , "Hiçbir zaman kimseyi suçlayarak söylemiyorum, Sayın Şirin Ünal'ı da çıkıp hem bu Meclise hem bu millete açıklamaya davet ediyorum. Deliller bu kadar aleyhinde olmasına rağmen ve kiminle konuştuysam halkın gözünde şüpheli nazarıyla bakılmasına rağmen masum olabilir ama bu sistem suçu da örter, masumiyeti de örter." diyerek Ünal’ı açıklama yapmaya davet etti. 
Bu çağrı üzerine söz isteyen Şirin Ünal, Nadira Kadirova’nın 2019 Ocak ayından bu güne kadar yirmi senedir MS hastalığıyla mücadele eden eşine bakıcılık yapan iki çalışandan birisi olduğunu belirtti. Ruhsal durumunun sağlıksız seyrettiği iddiasında bulunan Şirin Ünal “…bozulmaları fark edince ikinci elemanı aldık, onu gönderemeden kendisini gönderdi, Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

Ünal vahim ölümün gerçekleştiği güne dair şu ayrıntıları aktardı:

"Olayın 5'inci dakikasında polisimiz, ambulansımız ve itfaiyemiz geldi. Biz, onlar gelene kadar beş dakika içerisinde, küçük kızımla beraber kendisini kilitleyip intihar ettiği odanın kapısını kırmaya çalıştık - omzum hâlâ ağrıyor- ama başarılı olamadık maalesef. 3-4 polisimiz oda kapısına yüklenip kapıyı açtılar, hemen sedyeye koyup hastaneye kaldırdılar. Yarım saat sonra Ankara Emniyet Müdürümüz yanımızdaydı, birkaç dakika sonra da nöbetçi savcımız yanımızdaydı. Ben her ikisine de, ne gerekiyorsa, elimden gelen bütün kolaylığı göstereceğimi söyledim. Dolayısıyla tüm aile fertlerimiz, yatalak olan eşim dâhil, ikinci çalışan kızcağız dâhil o gece, gece yarısına kadar polislerimize ifadelerimizi verdik. "

Dokunulmazlığa rağmen parmak izi verdim

Şirin Ünal savcıya verdiği ifadeye de değinerek 15 dakika boyunca her şeyi en ince ayrıntısına kadar aktardığını ve dokunulmazlığı olmasına rağmen yine de parmak izi ve swap işlemleri ile ilgili yardımcı olduğunun altını çizdi. 

“Beni ve ailemi yerin dibine soktular.”

Konuşmasında kendisinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği hizmetlerden mutlu olmayanların bu durumu vesile edip kendisini ve ailesini karalamaya çalıştıklarını kaydetti. 
 

Yorumlar (0)