Akıncı'nın skandal sözlerine tepkiler sürüyor!

İletişim Başkanı Altun, Mustafa Akıncı'nın Kıbrıslı Türklerin Türkiye'ye ekonomik bağımlılık azaltma sözlerine "KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yabancı bir medya kuruluşuna verdiği röportajda kullandığı ifadeleri en sert biçimde kınıyorum" dedi.

GÜNDEM 08.02.2020, 18:16 08.02.2020, 18:38
Akıncı'nın skandal sözlerine tepkiler sürüyor!

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı The Guardian'a konuşarak , federal çözüme tez zamanda varılmazsa bölünmüşlüğün kalıcı hale geleceğini söyledi. Kıbrıslı Türklerin laik, demokratik ve çoğulcu kimliğini korumak istediklerini belirten Akıncı, Türkiye'ye ekonomik bağımlılığı azaltma arzusunu dile getirdi, Türkiye'ye bağlanma ihtimalini 'korkunç' dedi.

Akıncı'nın ifade ettiği bu skandal sözlerine Türkiye'den tepkiler peş peşe gelmeye devam ediyor.

"Türk milleti haddini bildirecek"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yabancı bir medya kuruluşuna verdiği röportajda kullandığı ifadeleri en sert biçimde kınıyorum. Bu tür açıklamalar, ancak Türk milleti nezdinde kredisini tüketmiş bir siyasetçinin bireysel beka kaygısının yansıması olarak görülebilir.Türk milleti, Mustafa Akıncı‘ya haddini bildirecek; bu hadsizliğin cezasını en ağır biçimde sandıkta verecektir." sözleriyle tepki gösterdi.

Yorumlar (0)