"Akıllı şehir çalışmalarını ileri düzeye getirdik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde yaptığı konuşmada, "Akıllı şehir çalışmalarını bugün oldukça ileri bir düzeye getirdik. Akıllı şehir uygulamalarıyla yalnızca kendi ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmayacak, bu pazarda ihracatçı olarak yer alacağız." dedi. 

GÜNDEM 15.01.2020, 12:35 15.01.2020, 14:56
"Akıllı şehir çalışmalarını ileri düzeye getirdik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Akıllı şehirler, özellikle 1990'lı yıllarda ortaya çıkmıştır. En sade şekilde teknolojinin şehirlere uyması olarak tanımlanan bu yaklaşım giderek yaygınlaşmaktadır. Her ülkenin, her şehrin kendi ihtiyaçlarına ve kendi altyapısına göre değişmektedir. Akıllı şehir çalışmalarını bugün oldukça ileri bir düzeye getirdik. Akıllı şehir uygulamalarıyla yalnızca kendi ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmayacak, bu pazarda ihracatçı olarak yer alacağız." ifadelerini kullandı.

"Göbeklitepe tüm tezleri değiştirecek bir özelliğe sahip"

Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'nin insanların yerleşim ihtiyaçları konusunda tüm tezleri değiştirecek bir özelliğe sahip olduğunu aktaran Erdoğan, "Bugün de şehircilik konusunda en önemli noktada olmak gerekiyor." dedi.  

"Bugün sosyal belediyeciliği konuşuyoruz"

Erdoğan, Türkiye'nin şehirlere akın etmekte olan nüfusu yönetmekte başarılı olamadığını kaydederek, "Bu bakımdan 1994 yılı bir dönüm noktasıdır. Mevcut sorunlar kademe kademe çözülmeye başlanmıştır. İstanbul büyükşehir başkanlığına seçildiğimle bugünkü İstanbul arasında dağlar kadar fark vardır. Bugün sosyal belediyeciliği, kardeş belediyeciliği konuşuyoruz." diye konuştu. 

"Her dönem yeni sorunları beraberinde getiriyor"

Türkiye'nin 1990'ların ortasına kadar geçen yarım asrı kaçırdığını belirten Erdoğan, "Son çeyrek asırda kayıplarının bir bölümünü telafi etti. Ama her dönem yeni sorunları da beraberinde getiriyor." dedi. 

"Meselemiz millet bahçelerini nasıl artırabileceğimiz"

Erdoğan, önceden sorunun parkların olmaması olduğuna dikkat çekerek, "Bugünkü meselemiz ise millet bahçelerini nasıl arttırabileceğimiz." açıklamasını yaptı. 

"Belediyelerin akıllı şehir konusunda çok geniş bir potansiyeli var"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "2020-2023 Milli Akıllı Şehirler Strateji ve Eylem Planı"nı hazırlayarak il ve ilçe bazında bir plan yaptığını bildiren Erdoğan, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın da buna yönelik projeleri vardır. Belediyelerin akıllı şehir kavramı çerçevesinde, altyapı, güvenlik, bina ve ulaşım anlamında önlerinde çok geniş bir potansiyel bulunuyor. Akıllı şehir hizmetleriyle insanların hayatlarını ne kadar kolaylaştırabilirsek, vatandaşlarımıza bu projeyi o kadar benimsetebiliriz." ifadelerini kullandı.

"Bu pazarda ihracatçı olarak yer alacağız"

Erdoğan, bazı belediyelerin şimdiden akıllı şehirler konusunda harekete geçtiğini vurgulayarak, "Bu önemli bir konu. Akıllı şehir uygulamalarıyla yalnızca kendi ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmayacak, bu pazarda ihracatçı olarak yer alacağız." dedi.

"Toplam 1 milyon 92 bin 741 başvuru yapıldı"

TOKİ'nin 100 bin sosyal konut projesine toplam bir milyon 92 bin 741 başvuru yapıldığını aktaran Erdoğan, Bu nereden geliyor demek ki halkımız yönetimine güveniyor. Eğer siz güven verirseniz benim halkım gelir senden konutu alır ama güven vermezsen almaz." diye konuştu. 

Yorumlar (0)