Akıl almaz ATM dolandırıcılığı kameraya yansıdı

İstanbul’da, ATM’lere yerleştirdikleri ayrı bir aparatla paranın sıkışmasını sağlayarak ciddi bir vurgun yaptıkları belirlenen 5 kişilik şebeke, gerçekleştirilen operasyon sonucunda çökertildi. Zanlıların cımbız, maşa ve levye gibi aletlerle ATM’de sıkışan paraları çektiği anlar ise anbean güvenlik kameralarına takıldı.

GÜNDEM 09.12.2021, 14:04 09.12.2021, 14:12
Akıl almaz ATM dolandırıcılığı kameraya yansıdı

ATM dolandırıcıları, başvurdukları yeni yöntemle görenleri şaşkına çevirdi. Elde edilen bilgilere göre, İstanbul'da ATM'lere yerleştirdikleri ayrı bir aparatla paranın sıkışmasını sağlayan ve böylece sıkışan paraları ATM’den cımbız, maşa ve levye ile çekerek bankaları dolandıran bir şebeke belirlendi. 

Paraları sıkıştırıp, bankayı dolandırdılar

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, suç duyurusuna ilişkin geniş çaplı bir inceleme başlatıldı. Bir bankanın ATM'sinin para yatırma bölümüne cımbız, maşa ve levye gibi aletler ile cihazda sıkışan paraların alındığını belirleyen emniyet güçleri, teker teker faillerin kimliğini tespit etti. Şebeke üyelerinin, daha önceden eylemlerini, ATM'ye takılan bir aparat aracılığıyla paranın sıkışmasını sağlayarak yaptıkları öğrenildi.

Soruşturma çerçevesinde, İstanbul'da önceki gün gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon sonucunda K.O., V.K., M.T., G.Y., ve N.Y. adlı 5 şüpheli gözaltına alındı. İfadeleri alınmak üzere Siber Suçlarla Mücadele Şubesine sevk edilen şüpheliler, ne kadar vurgun yaptıklarına ilişkin bir itirafta henüz bulunmadı.

Hırsızlık anı kamerada 

Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan zanlılar, Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi. Adli makamlara gönderilen şebeke mensuplarından G.Y. ile ilgili; adli kontrol şartları uygulanırken, K.O., V.K., M.T. ve N.Y. adlı 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dolandırıcılık şebekesinin, cımbız, maşa ve levye gibi aletlerle ATM'de sıkışmış olan paraları çekme anları da kameraya yansıdı.

Yorumlar (0)