Akçakale'ye roket ve havan saldırıları son buldu

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri tarafından terör örgütü PKK/YPG'den arındırılan Tel Abyad’da stratejik öneme sahip tepede de kontrol sağlandı. Altına tünel inşa edilen alanda kontrolün ele geçirilmesiyle Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesini hedef alan roket ve havan saldırıları da sona ermiş oldu.

GÜNDEM 22.10.2019, 12:58 22.10.2019, 13:20
Akçakale'ye roket ve havan saldırıları son buldu

Akçakale’nin karşısında yer alan Tel Abyad kenti, Suriye iç savaşının ardından ilk olarak muhaliflerin ardından terör örgütü DEAŞ'ın son olarak da 2015 yılında terör örgütü PKK/YPG'nin kontrolü altına girdi.

Teröristler işgal ettikleri kentteki sivilleri göç etmeye zorlarken, zaman zaman Türkiye’ye yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

Teröristler Akçakale'yi hedef aldılar

Türkiye, saldırıları sona erdirmek ve sınır güvenliğini sağlamak amacıyla 9 Ekim günü Barış Pınarı Harekâtı’nı başlattı. Harekâtın başlamasının ardından paniğe kapılan PKK/YPG’li teröristler, Tel Abyad’ın yüksek noktasında yer alan mevziden Akçakale’yi hedef alan roket ve havan saldırıları gerçekleştirdi. 

Biri bebek 2 kişi hayatını kaybetti

Akçakale’de paniğe neden olan saldırılarda biri Suriye uyruklu 9 yaşındaki bebek olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetti, 50’yi aşkın kişi yaralandı.

Topçu birlikleri, saldırıların ardından teröristlerin Türkiye’yi hedef aldığı mevzileri imha etti. Sınırı geçen kara birlikleri, önce Akçakale’yi hedef alan Tel Abyad’ın bir kilometre dışındaki stratejik tepeye operasyon gerçekleştirdi.

Stratejik tepede kontrol sağlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından gerçekleştirilen operasyonda PKK/YPG’li teröristler etkisiz hale getirildi ve stratejik tepede kontrol ele geçirildi. Stratejik tepede kontrolün sağlanmasıyla Akçakale’yi hedef alan saldırılar sona ermiş oldu. SMO askerleri, ele geçirilen tepeye yönelik muhtemel saldırılara karşı bölgede önlem aldı.

Bölgede yapılan arama sonucu teröristlerin tepenin altına tünel inşa ettiği ve bu yöntem ile hem hava hem de topçu ateşinden korunmak amacıyla önlem aldığı da tespit edildi. Stratejik tepenin yanında Tel Abyad ilçe merkezi ve kırsalında yine teröristler tarafından mevzi ve karargâha dönüştürülen birçok bina ve stratejik nokta da harekât dahilinde imha edildi.

Yorumlar (0)