Akar’dan Katar’da Rusya-Ukrayna mesajı

Milli Savunma Bakanı Akar, Katar’da Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’na yaptığı ziyarette, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın bir anca durması ve ateşkesin sağlanması için Türkiye’nin elinden gelen gayreti gösterdiğinin altını çizdi.

GÜNDEM 27.03.2022, 15:12 28.03.2022, 09:12
Akar’dan Katar’da Rusya-Ukrayna mesajı

Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doha Forumu’na katılmak için geldiği Katar’ın başkentinde Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nda denetimlerde bulundu.

Komutanlığın faaliyetlerine dair aldığı brifingin ardından Akar, Mehmetçik’e hitap etti ve birliğin başarılı çalışmalarını yakından izlediğini kaydetti.

“TSK, Cumhuriyetimizin en yoğun günlerini yaşıyor”

Bölgedeki ve dünyadaki gelişmeleri yakından izlediğini söyleyen Akar, Türkiye’nin yalnızca dost ve kardeş ülkelerin haklı mücadelesini desteklemek maksadıyla elinden geleni yaptığını söyleyerek, “TSK, Cumhuriyet tarihimizin en yoğun günlerini yaşıyor. Sınırlarımızda, yurt içinde ve yurt dışında Suriye ve Irak’ın kuzeyinde kardeş ve dost coğrafyalarda denizde, karada ve havada yoğun mücadelemiz devam ediyor.” dedi.

33 bin 926 terörist etkisizleştirildi

Terörle mücadelede komşuların sınırları ve hukukuna son derece saygılı davranıldığının altını çizen Akar, 24 Temmuz 2015 tarihinden bu zamana dek süren operasyonlarda 44 bin 926 teröristin etkisizleştirildiğini kaydetti.

Ukrayna’da yaşanan gelişmeler

Akar, Ukrayna’da yaşanan son duruma dair de şunları söyledi:

“TSK bölgesinde istikrar ve barış için elinden gelen çabayı gösteriyor. Rusya ve Ukrayna arasında devam eden çatışmaların aciliyetle durması, ateşkesin yapılması, masum insanların tahliyesinin gerçekleştirilmesi maksadıyla başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ülkemiz elinden gelen bütün gayreti gösterdi ve göstermeyi de sürdürüyor.” dedi.

Konuşması sonrasında Akar, Halid Bin Velid Kışlası’nda görevli olan Mehmetçik’le karavandan yemek yedi.

Yorumlar (0)