Akar: Yunanistan S-300 nasıl kullanılıyorsa, biz de S-400'ü kullanırız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın Rus menşeili S-300'ü nasıl kullanıyorsa Türkiye’nin de aynı şekilde S-400’ü kullanacağını belirti.

GÜNDEM 26.02.2021, 13:57 27.02.2021, 13:59 Hanife
Akar: Yunanistan S-300 nasıl kullanılıyorsa, biz de S-400'ü kullanırız

Şehit ailelerine tablet dağıtım törenine katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, burada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamalarında, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemlerine yer veren Bakan Hulusi Akar, S-400 meselesinin milli bir mesele olduğunu, Türkiye bu tercihiyle egemenlik hakkını kullandığını belirterek satın alınan silahlarla beraber yerli ve milli üretilen silahlarla Türk ordusunun imkan ve kabiliyetini artırmaya çalıştıklarını belirtti.

Yunanistan nasıl kullanıyorsa bizde öyle kullanacağız!

Tehdit ve tehlikeye karşı S-400 savunma sistemine ihtiyaç duyulduğunu ve gerektiğinde de kullanılabileceğini söyleyen Hulusi Akar, "NATO üyesi bazı ülkelerde Rus menşeili sistemler, S-300 nasıl kullanılıyorsa, biz de S-400'ü aynı şekilde kullanabiliriz.” diyerek Türkiye’nin amacının 84 milyon vatandaşını hava da savunmak olduğunu belirtti. Akar, S-400 meselesi üzerinden Türkiye’ye F-35 başta olmak üzere birtakım kısıtlamalar uygulanmasının müttefiklik ruhuna uygun olmadığını da belirtti.

Bakan Akar, Gara’daki şehitlerimize değinerek, “İçimizdeki ve dışarıdaki bazı gafil ve hainler Gara'daki PKK'nın caniliğini, alçaklığını görmemekte ısrar ediyor.” diyerek sitemde bulundu. 

'İnsan hakları' diyen AB’ye seslenen Akar, “Gara'da şehit edilen masum vatandaşlarımızın yaşam hakkı ne olacak?” diyerek artık demokrasi havarilerinin ikiyüzlülüğü bırakması gerektiğini söyledi.


 

Yorumlar (0)