Akar: Yunan komşularımız Ankara'ya gelecek

Almanya ile ilerleyen günlerde güvenlik ve savunma konularında somut adımlar atılacağı bilgisini veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'la güven artırıcı tedbirler toplantısının devamı için Yunanlı komşuların Ankara'ya gelmelerinin beklendiğini bildirdi.

GÜNDEM 03.02.2021, 11:40 03.02.2021, 17:53
Akar: Yunan komşularımız Ankara'ya gelecek

Dün Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer ile iki saati geçen görüşme ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, görüşmeyi yapıcı ve samimi olarak nitelendirdi,

"Birçok konuda benzer görüşe sahip olduğumuzu gördük" diyen Millî Savunma Bakanı Akar, söz konusu görüşmeye bağlı olarak ilerleyen günlerde özellikle güvenlik ve savunma alanlarında bazı somut adımların atılacağı değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Savunma Bakanı Karrenbauer'in "Türkiye samimi ve çok önemli bir NATO müttefikidir" sözü hatırlatılan Bakan Hulusi Akar, "Bu herkesin malumudur. Şimdiye kadar NATO üyesi Türkiye, tüm sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmiştir. Operasyon, tatbikatlar, birlik tahsisi ve finansal destek gibi tüm konularda Türkiye NATO'nun önde gelen müttefikidir. Türkiye'nin NATO ile olan münasebetleri son derece yapıcı, sağlıklı, güçlü ve iyi bir biçimde gerçekleşmektedir." dedi.

Yunanistan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le yaptığı görüşmenin ardından Türkiye'nin ve Yunanistan'ın askerî heyetleri arasında Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla NATO Karargahı'nda ayrıştırma toplantılarının yapıldığını hatırlatan Bakan Akar, toplam 8 toplantının yapıldığını, bu toplantıların süreceğini, komşu Yunanistan'dan da ilgi göstermelerini beklediklerini, ilerleyen günlerde bu toplantıların daha verimli olabileceğini bildirdi.

İki ülke arasında İstanbul'da istişari görüşmelerin yapıldığını anımsatan Hulusi Akar sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İlave olarak Türkiye'nin daha önce başlattığı güven artırıcı tedbirler kapsamında bazı çalışmalar var. İkisi Atina'da, biri Ankara'da gerçekleştirildi. Dördüncüsüne ev sahipliği yapmak istediğimizi muhataplarımıza bildirdik. Toplantıların devamı için Yunan komşumuzun Ankara'ya gelmesini bekliyoruz. Toplantılarla diyaloğu devam ettirmek suretiyle iki ülke arasındaki sıkıntılara diyalog yoluyla, siyasi ve barışçıl çözümler bulmayı ümit ediyoruz. Türkiye son derece isteklidir."

Yorumlar (0)