Akar ve TSK komutanları Azerbaycan'da

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve Kuvvet Komutanları, Fahri Hıyaban'da merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabrini ziyaret ettiler.

GÜNDEM 13.08.2020, 11:17
Akar ve TSK komutanları Azerbaycan'da

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi, Azerbaycan ve Türk Şehitliği'ni ziyaret ederek çelenk bıraktılar ve dua ettiler.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile geldiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştireceği temasları çerçevesinde ilk önce Fahri Hıyaban'da merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'ı ziyaret etti.

Fahri Hıyaban'da merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabrine çelenk bırakan ve dua eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Haydar Aliyev'in eşi Zarife Aliyeva'nın mezarına da çiçek bıraktı. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komutan kademesi daha sonra Şehitler Hıyaban'a uğradı.

Azerbaycan Şehitliği'ni ve Türk Şehitliği'ni ziyaret eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi burada saygı duruşunda bulundu ve Türk Şehitliği'ndeki temsili mezarlara birer karanfil koydu.

Şeref Defteri'ni imzalayan ve asil Türk milletinin kahraman evlatlarının, aziz şehitlerin, Azerbaycanlı Türklerle birlikte Azerbaycan'ın bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna canlarını feda ettiğini ve şehitlik mertebesine ulaştığını belirten Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, gösterilen kahramanlık ve fedakarlıkların, ebediyen 'İki devlet bir millet' olunduğunun, bundan sonra da kederde ve kıvançta daima bir ve beraber olunacağının en açık göstergesi olduğunu kaydetti.

Ziyaretler süresince Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesine eşlik etti.

Yorumlar (0)