Akar ve komutanlar sınırda!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve üç kuvvetin komutanı, sınır birliklerinde denetleme ve incelemelerde bulunuyor.

GÜNDEM 30.12.2020, 16:39 30.12.2020, 19:44
Akar ve komutanlar sınırda!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) komuta kademesiyle birlikte sınır birliklerine giderek denetleme ve incelemelerde bulundu.

Millî Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, KKK Org. Ümit Dündar, HKK Org. Hasan Küçükakyüz ve DKK Kora. Adnan Özbal Şanlıurfa'ya geldi.

Şanlıurfa GAP Havalimanı'na indiklerinde Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından karşılanan Hulusi Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığının İleri Müşterek Harekat Merkezi'ni ziyaret ederek sınır ötesinde gerçekleştirilen harekat bölgeleriyle sınır hattında sürdürülen faaliyetlere dair brifing aldılar.

TSK'nın harekât yürüttüğü bölgeler ile hudut hattında görev yapan birliklerin başında bulunan komutanlarla çevrimiçi görüşen Hulusi Akar, sahadaki mevcut duruma dair bilgi alıp talimatta bulundu.

Brifinglerini veren birlik komutanları, "Verilecek her türlü vazifeye hazırız." deyince Bakan Hulusi Akar, "Sizleri bu şekilde azimli, kararlı, kuvvetli ve güçlü görmek bizlere büyük güven ve huzur veriyor." ifadelerini kullandı.

TSK'nın Irak ile Suriye'nin kuzeyinde çok önemli ve büyük faaliyetleri hedeflendiği gibi başarıyla ifa ettiğini belirten Hulusi Akar, çok büyük kahramanlık ve fedakârlıklar neticesinde bu noktalara gelindiğini, 2020 yılında Türkiye'nin, hudutlarının ve asil Türk milletinin güvenliğini merkeze alarak faaliyetleri sürdürdüklerini, çok başarılı sonuçlara ulaştıklarını, ilerleyen zamanlarda da başarılı sonuçlar elde etmeyi sürdüreceklerini "inşallah" ifadesini kullanarak dile getirdi.

Bölücü terör örgütü PKK mensubu son teröristin etkisiz duruma getirilinceye ya da güvenlik güçlerine teslim oluncaya kadar mücadelenin süreceğini bildiren Bakan Akar, aziz Türk milletini bu PKK belasından kurtarmaya yeminli, kararlı, azimli ve muktedir olduklarını vurguladı.

Kahraman ve fedakâr personele tebrikte bulunan Akar, tüm komutanları ve kahraman Mehmetçiği kutlayıp teşekkür ederek, daha sonraki görevlerinde başarı duasında bulundu.

"Kazanılan başarılarda en büyük pay aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizdedir. Bunun altını çizmek istiyorum ve bu vesileyle tüm şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize de şifa dileğinde bulunuyorum." diyen Akar, konuşmasının sonunda ağır hava ve arazi koşullarında vazife yapan tüm kahraman personelin yeni yılını kutladı.

Millî Savunma Bakanı, "Peygamber ocağı" diye nitelendirilen ve aziz Türk milletinin bağrından yükselen TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) bilimin ve aklın ışığında, Anayasaya ve yasalara bağlı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, "Ölürsem şehit olurum, kalırsam gaziyim" anlayışı dairesinde tüm zorluklara karşı göğüs gererek Türk milletinin emrinde ve her daim görevinin başında olduğunun altını çizdi.

Yorumlar (0)