Akar, Tümamiral Abuhulia'yı kabul etti!

Libya Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Abdulhakim Abuhulia, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 14.09.2020, 16:41 15.09.2020, 12:26
Akar, Tümamiral Abuhulia'yı kabul etti!

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Millî Savunma Bakanlığı, Libya Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Abdulhakim Abuhulia'nın Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın davetlisi olarak Türkiye'ye geldiğini belirterek, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından Bakanlık (MSB) binasında kabul edildiğini bildirdi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, samimi atmosferde gerçekleşen görüşme sırasında Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Libya'nın meşru hükümetinin yanında yer aldıklarını ve Türkiye'nin tek amacının Libya için barış ve kalıcı istikrarı sağlamak olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Libya ile 500 yıllık ortak geçmişinin, dostluğunun, kardeşliğinin, kültür bağlarının ve hukukunun bulunduğunu kaydeden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye, Libyalı kardeşlerine askerî ve güvenlik konularında eğitim vermeye ve danışma faaliyetleri içinde olmaya devam edecek." dedi.

"Türkiye, siyasal birliği ve toprak bütünlüğü sağlanmış, tüm Libyalılar tarafından sahiplenilmiş, Libyalıların bütününü kucaklayan tam egemen ve tam bağımsız bir Libya'yı destekliyor" diyen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuşmasını "Libya, Libyalılarındır." diyerek tamamladı.

Görüşmede, Libya Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Abdulhakim Abuhulia'yı Türkiye'ye davet eden Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da yer aldı.

Yorumlar (0)