Akar, Trablus'ta Türk ve Libyalı askerlerle birlikte!

Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığına giden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Türk ve Libyalı askerlerle bir araya geldiler.

GÜNDEM 03.07.2020, 16:44 03.07.2020, 16:46
Akar, Trablus'ta Türk ve Libyalı askerlerle birlikte!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Güvenlik ve Askerî İşbirliği Mutabakat Muhtırası çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde incelemek üzere Libya'nın başkenti Trablus'a geldiler.

Trablus'taki temaslarını sürdüren Akar ve Güler, Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığına gelerek Türk askeriyle ve Libyalı askerlerle buluştu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler önce burada Libya Ordusu Batı Harekât Dairesi Komutanı Usame Cuveyli ile görüşerek faaliyetlere dair brifing aldılar.

Libyalıların güven içinde, daha rahat ve daha mutlu hayat sürmeleri için gereken desteği sağlamaya devam edeceklerini belirten Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin bugün de yarın da Libya'nın yanında olduğunu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Libyalılar için yapılması gereken ne varsa yapılacağını vurguladı.

Libyalıların haklı olduğunu ve kazanacaklarını belirten Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, diğerlerinin ise haksız olmalarının yanında başarısız da olacaklarını ifade ederek, "Onlar (Hafter) ve onları destekleyenler de (BAE, Mısır, Rusya, Suudi Arabistan, Fransa, Yunanistan) kaybedecek, hezimete uğrayacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)