Akar, Senegalli meslektaşıyla görüştü!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Senegal Silahlı Kuvvetler Bakanı Sidiki Kaba'yı Bakanlık'ta askeri törenle karşıladı ve baş başa görüştü.

GÜNDEM 12.08.2020, 15:52
Akar, Senegalli meslektaşıyla görüştü!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Senegalli mevkidaşı olan Senegal Silahlı Kuvvetler Bakanı Sidiki Kaba'yı Milli Savunma Bakanlığı binası önünde askerî törenle karşıladı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Senegal Silahlı Kuvvetler Bakanı Sidiki Kaba baş başa yapılan görüşmenin ardından heyetler arası görüşmelere katıldı. Toplantıda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Senegal Genelkurmay Başkanı Korgeneral Birame Diop da yer aldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir çerçeve oluşturduğunu ve savunma bakanlıkları olarak bu çizilen çerçeve içerisinde ortak tarih ve değerler dikkate alınarak ilişkilerin geliştirilmesi için adımlar atıldığını belirten Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, en önemli yatırımın "gençlere yapılan yatırım" olduğunun altını çizdi.

Türkiye ile Senegal arasında karşılıklı subay değişim programlarının önemini vurgulayan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, her iki ülkenin de birbirinin bilgi ve tecrübesinden yararlanmasının çok önemli olduğunu, bunun yapılması durumunda her iki ülkeye yönelik tehdit, risk ve tehlikelere karşı mücadele hususunda önemli yol katedilmiş olacağını bildirdi.

Görüşmede ayrıca Türkiye ile Senegal arasındaki savunma ve güvenlik iş birliği üzerinde de fikir teatisinde bulunuldu.

Görüşmenin ardından Senegal Silahlı Kuvvetler Bakanı Sidiki Kaba ve beraberindeki heyet, Millî Savunma Bakanlığından ayrıldı.

Yorumlar (0)