Akar: Mehmetçik yakında Azerbaycan'da olacak!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan'a ilişkin tezkerenin çıktığını hatırlatarak, Türk askerlerinin en kısa zamanda Azerbaycan'a gideceğini ifade etti. 

GÜNDEM 21.11.2020, 10:40
Akar: Mehmetçik yakında Azerbaycan'da olacak!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan'ın Ermenistan karşısında elde ettiği tarihî zafere ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Akar, Azerbaycan ordusunun yaklaşık 30 senedir Ermenistan tarafından işgal altında tutulan öz topraklarını azat ettiğine dikkat çekti.

"Rusya ile görüşüyoruz"

Akar, ateşkes anlaşması konusunda Rusya ile görüşmede bulunulduğunu belirterek, Azerbaycanlıların bütün hak ve menfaatlerine sahip çıkılması için Türkiye'nin elinden geleni yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini söyledi. 

"Türk askerleri yakında Azerbaycan'da olacak"

Azerbaycan'a ilişkin tezkerenin çıktığını kaydeden Akar, bu konuda hazırlıkların da tamamlandığını ifade etti. Söz konusu tezkere doğrultusunda Türk askerlerinin kısa bir zaman içerisinde Azerbaycan'da görev başında olacağını kaydeden Akar, Türk Kara Kuvvetleri'nin bu konuda gereken çalışmaları yürüttüğünü belirtti. 

Akar, Türk askerlerinin nakliyesine ilişkin Türk Hava Kuvvetleri'nin de hazır olduğunu aktardı. 

"Algı yaratmaya çalışıyorlar"

Batılı siyasetçilerden bazılarının "Karabağ, Azerbaycan ordusu tarafından yakıldı" şeklinde bir algı yaratmaya çalıştığına dikkat çeken Akar, bunların tamamen gerçek dışı ve yanlış olduğunu söyledi.

"Azerbaycan uluslararası hukuku ihlâl etmedi"

Akar, Azerbaycan ordusunun Karabağ'da uluslararası hukuku ihlâl edecek şekilde davranmadığını belirterek, yaklaşık 30 senedir Ermenistan tarafından işgal altında tutulan öz toprakların kurtarıldığını ve durumundan yalnızca bundan ibaret olduğunu ifade etti.

Azerbaycan ordusunu suçlayanların ciddi bir hataya düştüklerini kaydeden Akar, söz konusu ordunun "yakıp yaktığını" iddia etmenin büyük bir gaflet olduğunu aktardı.

"Kutsal görev yerine getirildi"

Akar, işgal altında tutulan toprakların azat edilmesinin ve vatanın korunmasının kutsal olduğunu vurgulayarak, Azerbaycan ordusunun bu kutsal görevi yerine getirdiğini söyledi.

"Ermenilerin saldırılarını görmezden gelmeyi tercih ettiler"

Ermenistan ordusu tarafından Azerbaycan'ın yerleşim bölgelerinin bariz bir şekilde bombardımana tutulduğunu belirten Akar, tüm dünyanın bu duruma tanıklık ettiğini ancak bazı ülkelerin görmezden gelmeyi tercih ettiğini kaydetti.

"İnsan haklarından bahsetmesinler"

Akar, Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırılarına gözlerini ve kulaklarını kapatan ülkelerin hiçbir şekilde insan hakları, tarafsızlık ve demokrasiden bahsetmemesi gerektiğini ekledi.

Yorumlar (0)