Akar ile Güler, Trablus'ta!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Libya'nın başkenti Trablus'a geldi.

GÜNDEM 17.08.2020, 13:26 17.08.2020, 15:25
Akar ile Güler, Trablus'ta!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, "Güvenlik, Askerî İşbirliği Mutabakat Muhtırası" çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetleri yerinde incelemek ve denetlemek amacıyla Libya'nın başkenti Trablus'a indiler.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in gerçekleştirdiği ziyaret sebebiyle Mitiga Havalimanı'nda askerî tören tertiplendi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar; BM (Birleşmiş Milletler) tarafından tanınan meşru Libya Hükümeti'nde Savunma Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Selahaddin en-Nemruş, Libya Genelkurmay Başkanı Korgeneral Muhammed eş-Şerif ile Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Serhat Aksen ve diğer Türk ve Libyalı yetkililer tarafından karşılandı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, tören kıtasını selamladı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, gerçekleştirilen törenden sonra iki ülke arasındaki mutabakat çerçevesinde oluşturulan Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığına geldi.

Akar: Libya, Libyalılarındır!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin, "Libya Libyalılarındır" diyerek Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan meşru hükümetin yanında olduğunu vurguladı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin Libyalı kardeşlerinin haklı davalarına destek vererek istenilen sonuçlara ulaşılacağına inandığını belirtti.

Yorumlar (0)