Akar: Herkes bunu kafasına soksun!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası-2020 Tatbikatı’nın denizden sızma harekâtının gerçekleştirildiği “Seçkin Gözlemci Günü” faaliyetlerini izledi. Akar, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hak, alaka ve menfaatlerine karşı bazı ülkelerin eylemlerde bulunduğunu, bunları büyük bir sabırla takip ettiklerini bildirdi.

GÜNDEM 14.09.2020, 12:03 14.09.2020, 16:28

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) komuta kademesinden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Antalya'nın Kaş ilçesindeki programlarından sonra dün uçakla Lefkoşa’ya indi.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk ve yetkililer tarafından Ercan Havalimanı'nda karşılanan Bakan Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, havalimanından helikopterlerle Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası-2020 Tatbikatı'nın yapılacağı alana gitti.

Tatbikatı kapsamında denizden sızma harekâtının gerçekleştirileceği "Seçkin Gözlemci Günü" faaliyetlerini izleyen Akar ve komutanlar, deniz topçularının atışları, komandolar ve F-16'ların hedeflerini tam isabetle vurup ele geçirmesini alkışladılar.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait fırkateynden ayrılan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı özel kuvvet unsurlarının denizden sızma harekâtı ile sahilde yer alan hedefleri başarıyla yok etmesi nefes kesti.

Deniz topçusu tarafından belirlenen hedeflerin tam isabetle imha edilmesi sonrası ise ATAK helikopterlerinin eşliğinde hava hücum harekâtı düzenlendi. Harekât çerçevesinde kahraman komandolar helikopterlerle tatbikat alanına indi. Yiğit komandoların saptadığı hedefler savaş uçakları tarafından ateş altına alındı. Tatbikatta İHA'lar da önemli görev icra etti.

"Kıbrıs, Türkiye'nin millî meselesidir"

"Seçkin Gözlemci Günü” faaliyetlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından personele seslenen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, başarıyla tamamlanan tatbikatta görev alan tüm personeli kutladı.

Türk askerinin en önemli özelliğinin azim ve kararlılığı olduğunun altını çizen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu azim ve kararlılığın şehit oluncaya kadar süreceğini söyledi.

Başta FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütleri olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm tehdit ve tehlikelere karşı yoğun, azimli, kararlı ve kesintisiz bir mücadele içinde olduğunu kaydeden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kıbrıs'ın Türkiye'nin millî meselesi olduğunu belirterek, hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini, hem Türkiye'nin hem de KKTC'nin hak, alaka ve menfaatlerini sonuna kadar koruyacaklarını vurguladı.

"1974'te ne yaptıysak..."

"Türkiye, uluslararası anlaşmalar çerçevesinde Kıbrıs'ta garantör ülkedir" hatırlatmasında bulunan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye Kıbrıs'ta 1974 yılında ne yaptıysa; aynı ruh, aynı heyecan ve aynı esaslar çerçevesinde KKTC'li Türklerin güvenliği ve bekası için her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de hak, alaka ve menfaatleri bulunduğunu ve bazı ülkelerin Türkiye karşıtı eylemler yaptığını da anımsatan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, tüm provokasyonları büyük bir sabırla takip ettiklerini kaydetti.

Türkiye'nin hakkını, hukukunu koruma yönünde yapılması gerekenleri yaptıklarını ve atılması gereken adımları atmaya devam edeceklerini ifade eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki haklarından fedakârlık yapmasının asla söz konusu olmadığını, Türkiye'nin barış, diyalog, görüşme ve müzakereden yana olduğunu, sorunun siyasi düzlemde çözülmesini istediklerini, ancak bu yaklaşımın bir taviz olmadığını, hiçbir oldubittiye de izin vermeyeceklerini, Türkiye'nin ve KKTC'nin hakkını kimseye çiğnetmeyeceklerini dile getirdi ve "Bunu herkes kafasına soksun." ifadesini kullandı.

Yunanistan, GKRY ve Fransa başta olmak üzere konuşmasında çok sayıda önemli mesajda bulunan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK komuta kademesi ile birlikte bölgedeki birlikleri inceledi ve denetlemede bulundu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, daha sonra KKTC'den ayrıldı.

Yorumlar (0)