Akar, Hasanov'la görüştü!

Ermeni ordusunun sınır hattı boyunca Azerbaycan mevzilerine ve sivil yerleşim yerlerine saldırı düzenlemisinin ardından Milli Savunma Bakanı Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı ile telefonda görüştü.

GÜNDEM 27.09.2020, 14:54 28.09.2020, 16:55
Akar, Hasanov'la görüştü!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycanlı mevkidaşı Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov'u arayarak, Ermenistan saldırısı sonrası sahadaki durumla ilgili bilgi aldı.

Millî Savunma Bakanı Akar, Türkiye'nin sonuna kadar tüm imkânlarıyla, toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde Azerî kardeşlerinin yanında olduğunu hatırlattı.

Millî Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Hulusi Akar'ın mevkidaşı Orgeneral Zakir Hasanov'a başsağlığı dilediği, şehitlere rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulunduğu bilgisi verildi.

Hulusi Akar, Ermenistan ordusunun saldırısına sabah saatlerinde ivedilikle tepki göstermiş, Ermenistan'ı "işgalci" olarak nitelendirmişti.

Ermenistan'a çağrıda bulunan Millî Savunma Bakanı Akar, provokatif ve saldırgan tutumunu derhâl terk etmesini istemişti.

Akar, Kafkaysa'da barış ve istikrarın önündeki en büyük engelin bizzat işgalci Ermenistan ile Erivan yönetiminin saldırgan tutumu olduğunu söylemişti.

Yorumlar (0)