Akar: Fikir fakiri, terörist, ahlaksız, terbiyesiz...

Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'e hakaretine tepki gösteren Hulusi Akar, karikatürkleri insanların kutsalına saldırı, terörün mizah hâli, terörün mizaha dönüşmüş şekli olarak nitelendirdi ve bunun apaçık terörist faaliyet olduğunu bildirdi.

GÜNDEM 02.11.2020, 15:40 03.11.2020, 16:52
Akar: Fikir fakiri, terörist, ahlaksız, terbiyesiz...

MSÜ'nün (Millî Savunma Üniversitesi) 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı ve Harp Enstitüleri Açılış Töreninde öğrenci subaylara hitap eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Kendinizi operasyonlara, harekâtlara, afetlere ve tüm bunların yönetimine hazırlayın" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Kademesi'nin de katıldığı toplantıda konuşan Millî Savunma Bakanı Akar, "Gittiğiniz yerlerde göreceksiniz; terörle mücadele var, mülteci sorunları var, mültecilere yardım var, yurt içinde ve sınır ötesinde çeşik çeşit çalışmalar var, siyasi krizler var, tüm bunların yönetimi var. İşinizin çok ciddi olduğunu, bu hassas işin ülkemize, milletimize lazım olduğunu her zaman bileceksiniz." ifadelerini kullandı.

Charlie Hebdo

Balkanlar'da, Akdeniz havzasında, Körfez'de, Doğu Akdeniz'de, Libya'da, Suriye'de, Yemen'de, Afganistan'da, Azerbaycan'da ve Ukrayna'da birtakım faaliyetlerin söz konusu olduğunu hatırlatan Millî Savunma Bakanı, Avrupa ve Avrupa'nın belli ülkeleri başta olmak üzere dünyanın belli yerlerinde Türk ve İslam, Peygamber ve Müslüman düşmanlığı da olduğunu belirterek, TSK'nın birliğine vurgu yaptı.

Son zamanlarda Türk ve İslam düşmanlığının Charlie Hebdo dergisi üzerinden yürütüldüğünü anımsatan Bakan Hulusi Akar, "Bu karikatürlerin basın özgürlüğüyle, fikir özgürlüğüyle alakası yok. Yapan da biliyor, savunan da biliyor, biz de biliyoruz. Bu yayınlar bir provokasyondur, bir tahriktir, ahlaksızlıktır, terbiyesizliktir, düşüklüktür, zafiyettir. Bir defa daha şiddetle kınıyoruz. Türkiye'de hiçbir basın kuruluşunun böyle bir şey yaptığına şahit olamazsınız. İnsanların kutsalıyla uğraştığımız ne günümüzde görülmüştür ne de tarihimizde vardır." ifadelerini kullandı.

Charlie Hebdo'nun karikatürlerine bakıldığında çok ciddi fikir fakirliğinin olduğunu, içindeki kötülüğü söyleyemeyenlerin karikatür gibi yollara başvurduğunu ifade eden Hulusi Akar, yapılanların insanların kutsalına açık bir saldırı olduğunu, terörün mizaha dönüştürülmüş şekli olduğunu, insanları aşağılayan, rahatsız eden ve tahrik eden bir terörist faaliyet olduğunu belirtti.

Aklıselim Fransa halkının da bu yapılan çirkin saldırıları onaylamadığını kaydeden Bakan Akar, nerede, ne adına yapılırsa yapılsın tüm terör faaliyetlerine de karşı olduklarının altını çizdi.

Yorumlar (0)