Akar: Ermenistan bunun hesabını verecek!

İnsani ateşkesi ihlal ederek yeniden sivillere saldıran Ermenistan'a, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan tepki geldi.

GÜNDEM 12.10.2020, 14:03 13.10.2020, 15:45
Akar: Ermenistan bunun hesabını verecek!

Dağlık Karabağ'daki cenaze ve esirlerin değişimi için, Rusya'nın arabuluculuğunda Azerbaycan ve Ermenistan'ın üzerinde uzlaşma sağladığı insani ateşkes 10 Ekim Cumartesi günü saat 12.00'de başlamış, Ermenistan ordusu saat 12.09'da yine sivillere saldırarak ilk ihlali yapmıştı.

Ateşkesin ilk akşamı Gence'ye füzelerle saldıran Ermenistan, 9 sivili şehit etmiş, 34 sivili de yaralamıştı. Ermenistan'ın hâlihazırda sürdürdüğü saldırılara sert tekpi gösteren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan'ın Gence'ye saldırısı başta olmak üzere tüm insanlık ve savaş suçlarının hesabını hem uluslararası hukuk önünde hem de tarih önünde vereceğini söyledi.

Millî Savunma Bakanı Akar, Ermenistan'ın hem savaş suçu işlemeye devam ettiğini hem de insanlık suçu işlemeyi sürdürdüğünü belirterek, Ermenistan ordusunun ne insani değerlere ne de uluslararası hukuka saygıları olduğunu kaydetti.

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri ile ilgili olarak da konuşan Bakan Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı olarak ihtiyaç dâhilinde tüm araştırma gemilerinin gerekli refakat ve korumayı ihtiyacının sağlanacağını bildirdi.

Bakan Dönmez: Oruç Reis demir aldı

Türk araştırma gemisi Oruç Reis'in bakım çalışmalarının tamamladığını ve Doğu Akdeniz’in röntgenini çekmek için demir aldığını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, araştırma ve kazma faaliyetlerini sürdürerek Türkiye'nin haklarını korumayı sürdüreceklerini belirtmişti.

Yorumlar (0)