Akar'dan Yunanistan'a "Libya" tepkisi: Bu acizlik!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın Libya büyükelçisini sınır dışı etmesine ilişkin, "Libya hükümetinin Atina Büyükelçisi sınır dışı edildi. Bunun bir acizlik olduğunu değerlendiriyoruz. Sonucu da değiştirmeyecektir." dedi.

GÜNDEM 09.12.2019, 11:39
Akar'dan Yunanistan'a "Libya" tepkisi: Bu acizlik!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'ndan gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Akar, NATO ile yaşanan terör örgütü YPG gerilimine ilişkin, "NATO, Türkiye ile daha güçlü ve daha anlamlıdır. Türkiye'nin sorgulanması anlamsızdır. Bizim NATO'da çektiğimiz yükün herkes farkında. NATO ortamında ülkemizin hak ve menfaatlerine ilişkin birtakım iddialar ortaya koyduğumuzda bu, NATO'ya karşı bir tavır olarak algılanmamalı." ifadelerini kullandı. 

"YPG'nin PKK'dan hiçbir farkı yoktur"

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen NATO Zirvesi'nde Baltık ülkeleri ve Polonya’nın savunması için hazırlanan planın kabul edilmesine ilişkin Akar, "En son yapılan taviz değil. Yeniden değerlendirilmesine fırsat verdik. İki planın aynı anda yayınlanmasında mutabık kaldık. Makul isteklerimizden geri dönmemiz mümkün değil. Biz sabırla bildiklerimizi anlatmaya devam edeceğiz. YPG teröristtir, YPG'nin PKK'dan hiçbir farkı yoktur. Bundan vazgeçmemiz söz konusu değildir." dedi.

Akar, YPG'nin terörist olduğunu ve bütün dünyanın bunu böyle bilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Bundan vazgeçmemiz asla söz konusu değildir. Gayrı resmi toplantılarda muhataplarımız haklısınız diyor. Fakat çeşitli sebeplerden doları bunları bazıları söylemiyor." şeklinde konuştu.

"İyi diyalog istiyoruz"

Türkiye ile Libya arasında geçen hafta imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasına ilişkin Akar, "Meşru hükümetle temaslarımız sonucu mutabakata varıldı. Bu husus Birleşmiş Milletlere tebliğ edildi. İyi diyalog istiyoruz ancak hakkımızı da yedirtmeyiz." ifadelerini kullandı.

"Bunun bir acizlik olduğunu düşünüyoruz"

Akar, Yunanistan'ın Türkiye ile anlaşma yapan Libya'nın Atina Büyükelçisini sınır dışı etmesine ilişkin, "Libya hükümetinin Atina Büyükelçisi sınır dışı edildi. Bunun bir acizlik olduğunu değerlendiriyoruz. Sonucu da değiştirmeyecektir." şeklinde değerlendirdi. 

"Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve hukukunun çiğnenmesine izin vermeyeceğiz"

Yalnızca Doğu Akdeniz meselesi değil bütün alanlarda hakların korunması konusunda çaba harcandığını kaydeden Akar, "Ege'de karşılıklı anlayıştan yanayız ama önyargılar var. Türkiye'nin içinde olmadığı eylemler sonuca ulaşamaz. Türkiye garantör ülke, bundan kaynaklanan haklarımızı ve sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Çözüm için bütün tarafları masaya davet ediyoruz. Ne Türkiye'nin kendi hak ve hukukunun ne Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve hukukunun çiğnenmesine müsaade edeceğiz. Herhangi bir şekilde oldubittiye göz yummayacağız, izin vermeyeceğiz ve Türkiye'nin içinde olmadığı çözüm yollarının da hiçbir şekilde geçerli olmayacağını herkesin bilmesini istiyoruz." açıklamasında bulundu. 

"Teröristlerin tacizleri sürüyor ancak azaldığını görüyoruz"

Akar, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin, "Terör koridoruna izin vermeyeceğimizi en başında söyledik. YPG'li teröristlerin tamamının çıkmadığını görüyoruz. 145 kilometre genişliğinde 30 kilometre derinliğinde bir alan kontrolümüzde. YPG'li teröristlerin tamamının çıkmadığını görüyoruz. Teröristlerin tacizleri sürüyor ancak azaldığını görüyoruz. YPG terör örgütü Kürtleri temsil edemez. Harekâtta sivillere yönelik büyük bir hassasiyet gösterdik." diye konuştu. 

"SMO topraklarını işgalden kurtarmak için çalışıyor"

Yerel halkın harekâtı destekleme oranının yüzde 57 olduğunu belirten Akar, "Suriye Milli Ordusu (SMO) terörist değil, bizimle omuz omuza bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek, topraklarını terörist işgalinden kurtarmak için çalışıyor." dedi.

Akar, bölgede yaşanan elektrik sorununun kısa sürede tamamen biteceğine işaret ederek, "Sahada yenilenler çaresizlik içinde. Yalanla, iftirayla kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Mehmetçiğin başarısı altında ezildiler. Dini baskı yapılmıyor, aksine ayinlerin yapılması için uğraşıyoruz. Tahrip edilmiş kiliselerin tamirini de yapıyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Bizde kesinlikle kimyasal silah yok"

Kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin Akar, "Bizde kesinlikle kimyasal silah yok, etnik, dini ayrımcılık yok. Tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi, mesleki değerlere sahip bir orduyuz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)