Akar'dan Yunanistan'a: Güvendiğiniz dağlara kar yağabilir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, milli denizaltı Piri Reis'te incelemeler yaptı. Yunanistan'ın kara sularını 12 mile çıkarmak istemesi hakkında, "6 milden fazlası kabul edilemez." yorumunda bulunan Bakan Akar, "Tarihten ders alsınlar ve maceraya kalkışmasınlar. Güvendikleri dağlara kar yağabilir." dedi.

GÜNDEM 09.01.2023, 13:08 09.01.2023, 13:10 Hakan Öksüz
Akar'dan Yunanistan'a: Güvendiğiniz dağlara kar yağabilir

Beraberindeki heyetle birlikte Denizaltı Filosu Komutanlığına giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, burada incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgiler aldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in yanı sıra kuvvet komutanları da Bakan Akar'a eşlik etti. 

Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında yapımı süren "Piri Reis" isimli denizaltında incelemeler yapan Bakan Akar, denizci düdüğü çalınarak karşılandı. "Silistre" isimli düdüğün çalınmasının, denizcilik geleneklerinden biri olduğu kaydedildi. Karşılama sonrası personelleri selamlayan Akar, burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

3 Ocak'ta deniz kabul testlerine başlanan gemi ile birlikte önemli görevlerin icra edileceğini kaydeden Akar, "Denizlerimizdeki haklarımızı koruyacağız. Bu haklardan vazgeçmemiz ve geri adım atmamız söz konusu değil." dedi.

"Yeni Osmanlıcı ve yayılmacı" ithamları

Yunanistan ile barışçıl yollardan diyalog kurmaya çalıştıklarına vurgu yapan Akar, "Türkiye'ye yönelik suçlamalar yaparken 'yeni Osmanlıcı' ve 'yayılmacı' gibi tabirler kullanıyorlar. Bu kavramlar, Batılı ülkelerdeki karar vericilerin aklını çeliyor. Türkiye'yi bu şekilde asılsız ithamlarla töhmet altında bırakmaya çalışmak doğru değil." ifadelerini kullandı. 

"Başlarını belaya sokmasınlar"

Yunanistan ile görüşme talebinde bulunduklarını ancak geri dönüş alamadıklarına değinen Bakan Akar, "Görüşme tekliflerimize iftiralarla karşılık veriyorlar. Yüzyıl önce Yunanistan'ın işgal girişimini bozguna uğratmıştık. Tarihten ders almaları gerektiğini defalarca Yunan yetkililere ilettik. Maceraya kalkışmasınlar ve başlarını belaya sokmasınlar." vurgusunu yaptı.

"6 milden fazlası kabul edilemez"

Yunanistan'ın kara sularını 12 mile çıkarma planı hakkında da konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Girit'te kara sularını 6 milden 12 mile çıkaracaklarmış. 6 milden fazlası kabul edilemez. Biz Kıbrıs'ta garantör ülkelerden biriyiz. KKTC'nin tanınması ile ilgili çalışmalarımızı devam ediyor. Yunanistan'a 'yanlış hesap yapmayın' uyarısında bulunuyoruz. Güvendikleri dağlara kar yağabilir." dedi.

Yorumlar (0)