Akar'dan Yunanistan'a: Anlamış olman lazım!

Birlik komutanları ile video konferans yoluyla görüşen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, alanındaki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akar, Yunanistan'ın şimdiye kadar, "Türkiye'nin oldubittiye izin vermeyeceği" anlamış olması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 20.10.2020, 16:16 21.10.2020, 16:44
Akar'dan Yunanistan'a: Anlamış olman lazım!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın birlik komutanları ile gerçekleştirdiği video konferanslı toplantıya ilişkin bilgi veren Millî Savunma Bakanlığı, toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Millî Savunma Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu ve Alpaslan Kavaklıoğlu'nun da katıldığını belirtti.

Sahadan komutanlar bağlandı

Video konferanslı toplantıda hattın karşı tarafında ise Libya'da bulunan Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanı, Afganistan'da bulunan Türk Görev Kuvveti Komutanı, NATO Karargâhı'nda bulunan Türk Askerî Temsil Heyeti Başkanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı ile ordu komutanları, Muharip Hava Kuvveti ve Donanma komutanları yer aldı. Komutanlar hâlihazırda süren faaliyetler ile sahadaki mevcut duruma dair bilgiler aktardı.

Hangi konular görüşüldü?

Toplantıda "savunma ve güvenlik" çerçevesinde Doğu Akdeniz'de yaşananlar, terörle mücadele operasyonları ve Covid-19 salgınıyla mücadele ele alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çok yoğun bir dönemden geçtiğini belirten Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, şimdiye kadar verilen tüm görevleri başarıyla yerine getirdiklerini için tüm komutanları kutladı ve inşallah bundan sonra da aynı samimiyet ve ciddiyetle, kusursuz diyalog ve koordinasyon dairesinde çalışmaları devam ettirmek suretiyle verilen tüm görevleri başaracaklarını bildirdi.

Doğu Akdeniz ve Yunanistan

Ege'de ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin alaka, menfaat ve haklarını korumaya dönük kararlılıklarını vurgulayan Bakan Hulusi Akar, bunlarla birlikte KKTC'de, KKTC etrafında ve KKTC semalarında hem Türkiye'nin hem Kıbrıslı Türklerin alaka, menfaat ve haklarının bugüne kadar korunduğunu, bu günden sonra da korunmaya devam edileceğini söyledi. "Şimdiye kadar çiğnetmedik, bugünden sonra da çiğnetmeyiz." diyen Hulusi Akar, sorunların diyalog, iyi niyet ve komşuluk ilişkileri çerçevesinde, barış ve uluslararası hukuk içinde çözümün önemini anlattı.

Türkiye'nin diyalogdan, siyasi çözümden, görüşmekten, konuşmaktan ve barıştan yana olduğunu belirten Bakan Akar, istikşafi görüşmeler ve NATO'daki görüşmeler ile güven artırıcı tedbirler kapsamında biri Ankara'da ikisi Atina başlatılan toplantıların dördüncüsünün de yapılmasını, bu toplantılarda sorunların konuşarak çözülmesini istedi. Hulusi Akar, Türkiye'nin herhangi bir zorlamaya, oldubittiye, baskıya boğun eğmeyeceğini de herkesin görmüş ve anlamış olması gerektiğini bildirdi.

Ermenistan

Ateşkesi ihlal edenin Ermenistan olduğunu ve Azerbaycan’a ait sivil yerleşim yerlerini vurmaya, bebek çocuk kadın demeden suçsuz halkı katletmeye devam ettiğini kaydeden Akar, Azerbaycan ordusunun yaşamını yitiren sivil halkın kanını yerde bırakmayacağına inandığını ifade etti.

Türkiye'nin, toprak bütünlüğünü muhafaza etme, kendi öz topraklarına kavuşma kavgasında Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olduğunu ve haklı mücadelelerinde tüm imkanlarıyla desteklemeyi sürdüreceğini dile getiren Akar, Peygamber ocağı olarak adlandırılan ve Türk milletinin bağrından çıkan TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) bilimin ve aklın ışığında, anayasa ile yasalar dairesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları cihetinde, "ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışı çerçevesinde her türlü tehdide ve zorluğa göğüs gererek Türk milletinin emrinde ve vazifesinin başında olduğunun altını çizdi.

Yorumlar (0)