Akar'dan Tatar'a "Akıncı'ya vurur gibi" kutlama!

Türkiye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mustafa Akıncı'yı ezerek KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar'ı tebrik etti.

GÜNDEM 19.10.2020, 11:13 20.10.2020, 18:08
Akar'dan Tatar'a "Akıncı'ya vurur gibi" kutlama!

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Türkleri tarafından 5’inci Cumhurbaşkanı olarak seçilen Ersin Tatar'a tebrik mesajı gönderen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türklerinin, dünkü seçimle örnek bir demokrasi sergilediğini, Kıbrıs Barış Harekâtı ile Kıbrıs Adası'nda sağlanan huzur, güven ve istikrar ortamının devamı için Türkiye'nin, uluslararası anlaşmaların sorumluluk yüklediği garantörlük vazifesini layıkıyla yapmayı sürdüreceğini bildirdi.

Seçim sonuçlarının Kuzey Kıbrıs Türkü'ne hayırlı uğurlu olmasını dileyen Bakan Hulusi Akar, "1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın huzur ve güven sağladığı, 1983 yılından bu tarafa da bağımsız bir devlette yaşayan Kıbrıs Türkünün, örnek demokrasi gösterdiğini belirtti.

Türkiye'nin her daim Kıbrıs Türkünün ve KKTC'nin yanında olduğunu ve olacağını ifade eden Hulusi Akar, 1974 Barış Harekâtı öncesi Ada'da olanların unutulmasının imkânsız olduğunu belirterek, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalarla görevli olduğu garantörlük vazifesini de layıkıyla sürdüreceğini dile getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), hem Türkiye ve hem de KKTC'nin Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuk gereği sahip olduğu hak, alaka ve menfaatlerini korunması noktasında üzerine düşen her türlü vazifeyi kararlı ve azimli bir şekilde yerine getirdiğini ve bundan sonra da üzerine düşeni yerine getirmeye devam edeceğini vurgulayarak, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere ise sağlıklı, güzel ve uzun ömür geçirmeleri duasında bulundu.

Millî Savunma Bakanı Akar'ın tebrik mesajındaki vurgular akıllara, KKTC'nin eski cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Türk askerinin Ada'dan çıkması, Türkiye'nin garantörlüğü yerine İngiltere ve Yunanistan'ın garantör olması, KKTC'den bir kısım toprakların Rumlara verilmesi yönündeki ihanet dolu sözlerini getirdi.

Yorumlar (0)