Akar'dan tahıl koridoru açıklaması: "Rusya ile yazışma halindeyiz"

Tahıl koridoru anlaşmasının süresinin dolmak üzere olduğunu hatırlatan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Rusya ile yazışmalarımız sürüyor. Başlangıç şartlarını içerecek şekilde anlaşmanın yenilenmesini temenni ediyoruz." dedi. Bakan Akar, Irak'ta düşen helikopterde PKK'lıların bulunması hakkında da yorum yaptı.

GÜNDEM 17.03.2023, 20:01 Hakan Öksüz
Akar'dan tahıl koridoru açıklaması: "Rusya ile yazışma halindeyiz"

Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekat Merkezi'nde video konferans toplantısı yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınır bölgesi ve ötesindeki birlik komutanlarıyla görüştü. Toplantıda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile kuvvet komutanları da yer aldı. 

Irak'ta düşen helikopterde PKK'lıların bulunması

24 Temmuz 2015 tarihinden bu yana hem Suriye ile Irak'ın kuzeyinde hem de yurt içinde düzenlenen operasyonlarda 37 bin 647 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisini veren Akar, "Bu yılın başından beri etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 306. Öte yandan Kuzey Irak'ta PKK'lıları taşıyan bir helikopter düştü. Teröristlere helikopter veren PKK/YPG destekçileri, yeniden suçüstü yakalandı." dedi.

Tahıl koridoru anlaşması: "Rusya ile yazışmalar sürüyor"

Ukrayna-Rusya savaşının patlak vermesinin ardından yaşanan gıda krizini hafifletmek için oluşturulan tahıl koridorunun süresinin dolmak üzere olduğuna değinen Akar, "Rusya ile yazışmalarımız sürüyor. Tahıl koridoru uygulamasının devamını istiyoruz. Başlangıç şartlarını içerecek şekilde anlaşmanın yenilenmesini arzu ediyoruz. Bölgede akan kanın durması en büyük temennimiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)