Akar'dan Suriyelilerin dönüşü açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'ye yaptığı ziyarette 28 Mayıs'ta yapılacak seçimlerden ve Pençe serisi operasyonlarının başarısından bahsetti. Akar, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmeleri hakkındaki tartışmalara da değindi.

GÜNDEM 26.05.2023, 19:32 28.05.2023, 09:28 Hakan Öksüz
Akar'dan Suriyelilerin dönüşü açıklaması

Kayseri'nin Tomarza ilçesine ziyarette bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Millet Bahçesi'nde vatandaşlarla buluştu. 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük bir farkla kazanacağına inandığını kaydeden Akar, "Rehavete kapılmak olmaz. Herkes pazar günü sandığa gitmeli." dedi.

"İnsani değerlere uygun şekilde ülkelerine dönmeliler"

Suriyeli sığınmacıların gönderilmesi hakkında konuşan Akar, "Suriye'deki koşullar normalleştikçe Suriyeliler gönüllü olarak dönüyor. Bazı kişiler bu konuyu istismar etmeye çalışıyor. Bu birden olacak bir şey değil, bir süreç meselesi. Suriyeliler insani değerlere uygun, gönüllü şekilde ülkelerine dönecekler." ifadelerini kullandı.

"Teröristler, Zap bölgesinin 'girilemez' olduğunu düşünüyordu"

Irak'ın kuzeyinde yapılan Pençe serisi operasyonları hakkında da açıklamalar yapan Bakan Akar, "Teröristler, Zap bölgesinin 'girilemez' olduğunu düşünüyordu. Bu düşüncelerinin ne kadar yanlış olduğunu gördüler. Mehmetçik, teröristleri oradaki çukurlara gömdü." dedi.

Yorumlar (0)