Akar'dan Paşinyan ve sahiplerine cevap!

Memleketi Kayseri'de ASPİLSAN Enerji Pil Üretim Tesisi Temel Atma Töreni'ne katılan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Paşinyan'a cevap geldi.

GÜNDEM 02.10.2020, 16:01 06.10.2020, 11:52
Akar'dan Paşinyan ve sahiplerine cevap!

İşgalci Ermenistan, sivil halkına saldırdığı Azerbaycan'dan beklenmedik güçte karşılık görünce Azerbaycan ile masaya oturmaya hazır olduğunu açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a memleketi Kayseri'den cevap veren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan ve onu cesaretlendiren ülkelerin ateşkes çağrılarının samimiyet içermediğini, gelinen noktada ateşkes istemek zorunda kaldıklarını belirtti.

Yüzde 20 işgal, 20 bin şehit, 5 bin kayıp!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte memleketi Kayseri'de ASPİLSAN Enerji AŞ Pil Üretim Tesisi’nin temel atma törenine katılan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, terönde yaptığı konuşmada, Ermenistan'ın, Dağlık Karabağ ve 12 şehir ile birlikte kardeş Azerbaycan’ın topraklarının yüzde 20’sini 30 yıl önce işgal ettiğini hatırlatarak, ateşkes çağrıları yapan ülkelerin 30 yıldır nerede olduklarını sordu.

Ermenistan'ın sadece işgal ile kalmadığını, 1 milyondan fazla Azerbaycan Türk'ünü yerlerinden ettiğini, Azerbaycan'ın 20 bin şehit verdiğini, 5000 kişiden ise hiçbir zaman haber alınamadığını hatırlatan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hocalı katliamının da hâlâ hafızalardaki yerini koruduğunu bildirdi.

Ermenistan'ın Birleşmiş Milletler kararları dahil, uluslararası hukuku ayaklar altına alıp işgalini sürdürdüğünü ve her geçen gün saldırganlığını artırdığını belirten Millî Savunma Bakanı Akar, "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" anlayışına tepki göstererek, Türkiye'nin zulüm ve zalimle mücadelesinin bugün olduğu gibi hep devam edeceğini vurguladı.

BM, AGİT ve Minsk'in "sözde" çabaları!

Birleşmiş Milletler, AGİT ve AGİT Minsk Grubu gibi mekanizmaların tüm sözde çabalarına rağmen şimdiye kadar Azerbaycan topraklarındaki Ermenistan işgalinin bitirilmesi için hiçbir somut adım atılmadığının altını çizen Hulusi Akar, müzakerelerin, mevcut durumun (işgalin) normalleştirilip kabullenilmesini amaçlayan bir sürece evrildiğini kaydetti. Gelişen süreçte de Ermenistan'ın gittikçe şımarıp küstahlaştığını, Azerbaycan’a karşı farklı zamanlarda defalarca kışkırtıcı eylemde bulunduğunu ifade etti.

Ermenistan'ın provokasyon adımları

Provokatif eylem sayısını son zamanlarda artıran Ermenistan'ın 12 Temmuz ve 21 Eylül’de sınırın Tovuz bölgesinde saldırılar düzenlediğini hatırlatan Bakan Akar, son olarak 27 Eylül Pazar sabahı Azerî sivil yerleşim birimlerinin vurulmasının bardağı taşıran son damla olduğunu, çocuklar da dâhil olmak üzere çok sayıda masum sivilin şehit olduğunu anımsattı.

Yetti gari!

Azerbaycan'ın "Yetti gari (artık yeter)" diyerek öz topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarmak, işgal altındaki topraklarda yaşayan Azeri Türklerinin hürriyetini geri kazanmak için harekete geçtiğini dile getiren Akar, Azerbaycan’ın sahada kazanmaya başlamasıyla Ermenistan'ın her zamanki gibi kara propagandaya başladığını ve "Türkiye’ye ait savaş uçaklarının bu çatışmalarda kullanıldığı" gibi gerçek dışı iddialarda bulunduğunu, amacın ise Ermenistan’ın karşısında Türkiye’nin olduğu algısını oluşturup destek sağlama çabası olduğunu bildirdi.

30 yıldır neredeydiniz?

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmaya başlamasıyla birlikte Dağlık Karabağ konusunda çözüm üretmeyenlerin "ateşkes" çağrıları yapmaya başladığını ve hiçbirinin bunda samimi olmadığını belirten Hulusi Akar, "30 yıldır müzakere, masa, diyalog, siyasi çözüm diyenler 30 yıldır ne yaptılar, 30 yıldır neredeydiler?" diye sordu.

Yorumlar (0)